“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Домашна празнична торта

Съвременен вариант на любимата домашна торта

16 парчета (/парченца)

60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Домашна празнична торта

Продукти за един блат, който се разрязва на две:

120 мл прясно мляко (висока масленост)
60 г масло
140 г брашно
30 г какао премиум Dr.Oetker
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
3 бр. яйца
0,25 ч.л. сол
150 г захар
1 с.л. Есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл

За крема:

2 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
80 г захар
1 л. прясно мляко
250 г масло
130 г пудра захар
250 г маскарпоне

За украса:

50 г бисквити
1 пак. захарни звезди Dr. Oetker

preparation

Приготвяне

1

Изпичат се два блата, който се разрязват на две. Така се получават общо четири блата.
 

2

Предварителна подготовка

Загрейте фурната до 180°С. Намажете с масло дъното и стените на кръгла 20 см форма за торта с ринг и застелете с хартия за печене.
 
Загрейте млякото и маслото в малък съд, докато маслото се разтопи. Оставете настрана. Пресейте в купа брашното, какаото и бакпулвера, объркайте и оставете настрана.

3

Разбийте в купа яйцата и захарта, заедно със солта и есенцията ванилия, докато станат на пухкав крем и утроят обема си. Внимателно добавете сместа с брашното, като бъркате с шпатула, докато се поеме. Прибавете топлото мляко с маслото и объркайте добре хомогенност.
 

4

Изсипете в подготвената форма и печете около 40-45 мин до готовност. За да проверите дали е изпечен блата, прободете с дървено шишче. Ако по него няма полепнали трохи, значи блатът е изпечен. Охладете блата във формата за 5 мин, след което извадете внимателно и оставете да изстине напълно върху решетка. След като блатът изстине напълно, разрежете на две части по хоризонтала.

5

Тортата е направена с 2 блата, разрязани на две. След като изпечете първия, повторете същите действия със същите продукти за втория блат, който също разрежете на две.

6

Можете да приготвите блатовете предварително, да увиете във фолио и да съхраните в хладилник за няколко дни.

7

Крем

Пригответе пудинга според по указанията на опаковката и оставете да се охлади, като покрийте с фолио за свежо съхранение, за да не образува коричка. Разбийте маслото с пудрата захар на пухкав крем. В отделна купа разбийте маскарпонето. Добавете го лъжица по лъжица към разбитото масло. Прибавете лъжица по лъжица и изстиналия пудинг към маслената смес. Разбъркайте с миксер на ниска степен до получаването на гладък пухкав крем.

8

Сглобете тортата като използвате ринга на формата за тортата. Слепете блатовете като мажете помежду им с по една четвърт от крема. Оставете една четвърт от крема за измазване на тортата отвън и я приберете в хладилник за няколко часа.

9

Когато тортата е стегнала, освободете я от ринга и я измажете отгоре и отстрани с останалия ви крем. Ако се налага, разбийте кремът отново с миксер до получаването на пухкав крем.
 

10

Украса

Украсете със захарни звезди и коледните бисквитки непосредствено преди да я поднесете, за да не омекнат.
 

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация