Пригответе крема, като смесите съдържанието на пакетчето пудинг със захарта и прясното мляко. Сварете го на среден огън при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти.
Махнете от котлона и прибавете шоколада и маслото, разбъркайте до еднородна консистенция. Оставете да се охлади напълно, преди да го използвате, като поставите плътно по повърхността свежо фолио.
Подгответе форма за тортата с размери 18х28 см., като поставите ацетатно фолио по стените. Можете да приготвите тортата и в обикновена правоъгълна тавичка с по-високи стени.
Смелете бисквитите в кухненски чопър и прибавете маслото, пудрата захар и кафето и разбъркайте добре. Изсипете сместа на дъното на формата и заравнете добре. Поставете основата на тортата в хладилника.
Пригответе желатина, като поставите съдържанието на пакетчето в малка чаша и добавите около 90 мл (6 супени лъжици) студена вода. Оставете го да набъбне и да поеме водата напълно. След това го загрейте на водна баня или в микровълнова фурна, докато течността стане прозрачна. Разбърквайте често. Много е важно да не го прегреете.
Желатинът се загрява, ако се прибавя в студени кремове или други студени смеси.
Ако ще го прибавяте към топли смеси, можете да го добавите без да го загрявате - директно в набъбнало състояние го прибавете и разбъркайте.
Разбийте с миксер сметаната с пудрата захар. Разбийте изстиналия крем с миксер и прибавете желатина, разбъркайте енергично, докато се разпредели равномерно в крема.
Прибавете сметаната на няколко пъти към крема, като смесвате внимателно с шпатула.
Изсипете ⅓ част от крема върху бисквитената основа на тортата. Подредете плътно слой от бишкоти, потопени предварително в кафе. След това прибавете втората ⅓ част от крема, заравните и поставете втори ред с бишкоти напоени с кафе. Завършете с крем.
Приберете тортата в хладилника за 6-8 часа. Преди да я нарежете и сервирате, поръсете обилно с какао
Тази рецепта споделя с нас Таня Донева от кулинарния блог Вкусното ми хоби със страст и любов.
Свързани рецепти
Торти
Торти
Торти