Flag

Чийзкейк с ягодов топинг

8 - 10 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
60
Приятен летен сладкиш с аромат на бял шоколад и пресни ягоди
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За крема
500 млпрясно мляко
1 пак.Специален пудинг за чийзкейк с бял шоколад
80 гзахар
200 гсирене крема
50 млпрясно мляко (допълнително)
За блата
200 гбисквити
80 гкраве масло
За желирания слой
400 гягоди
100 гзахар
500 млвода
1 пак.желатин Dr.Oetker
Picture - желатин Dr.Oetker
1

Приготвяне на чийзкейка

Смесете съдържанието на пакетчето и захарта в съда за варене. Добавете постепенно млякото и разбъркайте добре. Сложете да заври.

След като заври, намалете температурата на котлона и варете 3 мин, при непрекъснато бъркане. Прехвърлете готовия пудинг в друг съд, покрийте плътно повърхността му с домакинско фолио. Оставете да се охлади леко.

Натрошете бисквитите на трохи, изсипете във форма за торта (ø23-24 cm) заедно с разтопеното масло. Притиснете повърхността на блата и я загладете, оставете да се охлади. Разбийте крема сиренето с 50 мл мляко. Добавете постепенно охладения пудинг към него и разбийте с миксер на ниска скорост. Разпределете равномерно върху бисквитения блат и оставете да се охлади за няколко часа в хладилника.

2

Приготвяне на топинга

Почистете и нарежете ягодите на дребно, сложете ги в малка касерола, поръсете със захарта и оставете да престоят поне 20 мин. Добавете 500 мл вода и загрейте сместа, докато захарта се разтопи напълно.

В това време пригответе желатина с 6 с.л. вода и щом набъбне, го добавете в топлата ягодова смес. Разбъркайте, изчакайте леко да се охлади и излейте върху изстудения чийзкейк. Приберете в хладилник, за да стегне напълно. Може да декорирате сладкиша и с ядливи цветя по желание.