Flag

Безглутенови шоколадови петифури

12 парчета (/парченца)
Леснa
60
Шоколадови пастички без глутен
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За блата
60 гкраве масло
60 гтъмен шоколад
3 бр.яйца
60 гзахар
1 пак.Крем Оле шоколад Dr.Oetker
За крема
200 млсладкарска сметана
200 млпрясно мляко
1 пак.Крем Оле шоколад Dr.Oetker
about 10 - 20 гшоколадoв чипс
За глазура
100 млсладкарска сметана
100 гтъмен шоколад (начупен)
50 гкраве масло
25 млконяк
За украса
25 гтъмен шоколад (настърган или нарязан)
Picture - Крем Оле шоколад Dr.Oetker
Picture - Крем Оле шоколад Dr.Oetker
1

Блата

Застелете с хартия за печене плитка тава с размери 20х30 см. Загрейте фурната до 180ºС.


Разтопете маслото и шоколада на слаб котлон, оставете настрана. Разбийте яйцата със захарта, прибавете съдържанието на опаковката Крем Оле и продължете да разбивате, докато сместа промени консистенцията и обема си. Прибавете разтопената шоколадова смес, объркайте добре и пресипете в подготвената тавичка. Изпечете за 10-15 мин, докато при проба с клечка тя излиза чиста. Оставете да изстине

2

Крем

Смесете млякото и сметаната, добавете съдържанието на опаковката Крем Оле и разбийте с миксер на висока скорост, докато сместа се сгъсти. По желание добавете в крема шепа дребен шоколадов чипс. Поставете охладената основа в рамка за сладкиши, разпределете крема отгоре и приберете в хладилник за няколко часа. 

3

Глазура

За глазурата загрейте сметаната и маслото, но без да кипва. Добавете нарязания на ситно шоколад и оставете за 2-3 мин да се разтопи. След това разбърквате добре с шпатула. Добавете коняка (ако слагате), и разбъркайте отново. Извадете изстудената основа с крема от хладилника и я намажете с глазурата. Изчакайте да стегне леко и декорирайте с настърган или нарязан шоколад. Приберете отново в хладилника, докато глазурата стегне, след което можете да нарежете на петифури.