Намажете с малко мазнина и след това набрашнете дъното на кръгла форма за торта с падащ ринг (Ø 26 cm). Загрейте фурната на 180°C на долен и горен нагревател или на 160°C с вентилатор.
Пресейте брашното с бакпулвера в купа. Добавете останалите съставки - с изключение на какаото - и разбъркайте всичко с миксер до гладка смес. Разделете сместа на две равни части и изсипете какаото към едната половина смес.
Първо изсипете 1-2 супени лъжици светла смес в центъра на тавата. След това добавете отгоре 1-2 супени лъжици какаова смес. Редувайте тъмен и светъл слой до изчерпване на двата вида смес. Изпечете кекса за около 45 мин в долната половина на фурната.
След като сладкишът е изпечен, с нож отделете страните и свалете ринга. Оставете кекса да се охлади.
Смесете пудрата захар с лимоновия сок (ром) и намажете повърхността на сладкиша равномерно.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене