Смесете маслото, захарта и солта. Пресейте брашното и добавете останалите продуктите. Месете до получаване на еластично тесто. Може да използвате миксер като разбърквате първо на ниска, след това на висока степен. Накрая оформете топка от тестото. Увийте го в домакинско фолио за свежо съхранение и охладете в хладилника за поне час.
Загрейте фурната на 180°C на долен и горен нагревател.
Върху набрашнена повърхност разточете тесто с дебелина около 5 мм. С помощта на нож или форми за сладки изрежете кръгове и направете дупка в центъра на всяка бисквитка. Поставете пръстените върху тава, застлана с хартия за печене.
Печете в средата на фурната за около 12 мин, докато сладките станат леко златисти по краищата. Оставете ги да се охладят върху кухненска решетка.
Междувременно пригответе глазурата, като хубаво смесите захарта и лимоновия сок в купичка. Използвайте зелената сладкарска боя, за да оцветите глазурата. Намажете бисквитките с нея.
Украсете по желание с шамфъстък, червени боровинки, захарни шрифтове и поръски.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене