Загрейте фурната на 180°C (160°C с вентилатор). Застелете голяма тава с хартия за печене. В купа разбийте заедно маслото и пудрата захар до получаването на мек крем.
Разпределете сместа в 2 купи. Добавете 100 г брашно в една от купите и пресейте какаото отгоре. Смесете съставките, за да оформите твърдо, шоколадово тесто.
Добавете останалото брашно към втората купа и разбъркайте, за да оформите твърдо тесто.
Вземете една от смесите. Поставете я върху леко набрашнена повърхност и месете внимателно, докато получите гладко тесто. Разточете, докато тестото стане с дебелина 0.5 см. С помощта на форма за сладки сърце с ширина 3,5 см изрежете 32 сърца (премесете отново тестото, ако се налага).
Повторете същото и с втората смес, като направите още 24 сърца.
Подредете всички сърца в тавата за печене на малко разстояние една от друга. Набодете повърхността на сладките с вилица и охладете за 30 минути.
Печете за 12-14 минути или докато бисквитките станат златисти и стегнати на допир. Охладете за 5 минути, след което прехвърлете върху решетка, за да се охладят напълно.
Разтопете шоколада на водна баня и оставете леко да се охлади, без да стяга. Разбийте маслото с пудрата захар в голяма купа на крем и добавете есенцията ванилия, след това и разтопения шоколад. Разгивайте до гладкост.
Поставете маслото в голяма купа и постепенно разбийте с пудрата захар. Добавете есенцията ванилия и разбийте отново до гладкост.
Разпределете шоколадовия маслен крем върху 6 светли сърца, а ваниловия - върху 6 шоколадови сърца. Върху крема поставете по още едно сърце в съответния цвят, за да направите сандвич. Подредете върху плот, застлан с хартия за печене.
Използвайте остатъците от маслените кремове, за да залепите захарните сърцата върху бисквитките. Оставете ги на хладно място, за да стегнат преди сервиране.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене
Приготвяне:60 12 сладки (/бисквитки)