В купа смесете всички продукти със само 100 г лимоново желе и разбийте с миксер първо на ниската степен за кратко, а след това на високата до получаването на гладко тесто. Оформете тестото на руло дълго 40 см и сложете тестото в домакинско фолио и го оставете за час в хладилника.
Нарежете всяко руло на 40 равни части и оформете всяко резенче на топка. Наредете топчетата в предварително застлана тава за печене на разстояние едно от друго. С помощта на дървена лъжица оформете дупка в средата на всяко топче. Ако лъжицата се лепи по тестото я потопете в брашно.
Напълнете в полиетиленово пликче сорбето от лимон. Отрежете едното ъгълче и напълнете до сладките.
Печете сладките в средата в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух около10- 12 мин.
Издърпайте изпечените сладки заедно с хартията върху метална скара и оставете да се охладят.
Разбийте захарта с лимоновия сок. С помощта на чаена лъжичка декорирайте сладките.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене