Сложете в дълбок съд яйцата и горещата вода и с миксер разбивайте 1 минута на най-високата степен. Прибавяйте постепенно предварително смесените захар, портокалова кора и ванилена захар и разбивайте още 2 минути. Добавете настърганите на дребно моркови и запържените до златисто без мазнина бадеми, а накрая смесените бакпулвер и брашно. Разбъркайте сместа на ниска степен до гладко тесто и я изсипете в застланата с хартия за печене форма за торта. Печете в предварително загрята фурна около 40 минути на 180°C. След като блатът изстине, го разрежете хоризонтално на две части.
Разтворете желатина в 8 с.л. вода и го оставете да набъбне. Пригответе пудинга само с портокаловия и морковения сок без вода. Прибавете желатина към горещия пудинг и го оставете да изстине. Смесете настърганата портокалова кора със сметаната и я разбъркайте с изстиналия пудинг. Намажете единия блат с половината крем, поставете втория и разпределете останалия крем.
Пресейте пудрата захар и я размесете с марципана. Парче с размерите на орех оцветете със зелено за зеленина. Останалия марципан оцветете с червено и жълто и оформете морковите. Поръсете тортата с тиквените семки и я оставете за 2-3 часа в хладилник.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене