За тестото загрейте млякото и разтопете маслото в него.
Сложете брашното в купа и го разбъркайте добре със сухата мая. Добавете останалите съставки и топлата смес от мляко и масло. С помощта на миксер с кука за тесто разбъркайте съставките за кратко на ниска скорост, след това на висока скорост за около 5 минути, докато се образува гладко тесто. Покрийте тестото и го оставете да втаса на топло място, докато видимо увеличи обема си. Намажете тава за печене с мазнина. Загрейте фурната на 180 градуса (160 с вентилатор).
В купа с помощта на миксер (бъркалки) смесете маслото със захарта, канелата и коледната смес от подправки.
Поръсете тестото с брашно и го разточете върху добре набрашнена работна повърхност на правоъгълник с размери приблизително 50 х 30 см. Разпределете пълнежа с канела върху тестото. Навийте тестото на руло, като започнете от дългата страна.
Нарежете рулото на приблизително 12 парчета с назъбен нож. Поставете парчетата с разрязаната страна нагоре в тавата и ги оставете да втасат на топло място, докато видимо увеличат размера си.
Поставете тавата върху решетката в средата на фурната и печете 30 минути.
Запечете бадемите в незалепващ тиган без мазнина до златисто кафяво. Добавете захарта и разбъркайте, докато се карамелизират. Оставете бадемите да се охладят в чиния.
Разбийте за кратко мекото масло, крема сиренето и пудрата захар с миксер (бъркалки).
Оставете канелените рулца да се охладят в тава за печене върху решетка за 5 минути. След това, с помощта на супена лъжица, намажете дебел слой крема сирене и поръсете с бадеми.
*Коледна смес от подправки включва канела, карамфил, анасон, индийско орехче, кориандър и бахар. Количеството на всяка от подправките е по желание, но заради интензитета на ароматите, анасонът, индийското орехче, бахарът и кориандърът трябва да са в по-малко количество.
Свързани рецепти
печене
печене
печене