Flag

Зайчета с извара

about 12 сладки (/бисквитки)
Средно ниво на сложност
40
Тези сладки зайчета са перфектни за великденска закуска, защото се приготвят много бързо и без мая. Рецептата е подходяща и за деца.
Тези сладки зайчета с извара са перфектният сладкиш за Великден! Рецептата се приготвя бързо и лесно и изисква само няколко съставки. От тестото се оформя формата на зайче и след изпичане се украсява със захар. Тези сладки малки зайчета не са само чудесна украса на великденската трапеза, но и вку...
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Вместо шоколадови капки, може да използвате стафиди.
Съвет за рецептата
Може преди печене да поръсете зайчетата със захар с канела от Dr.Oetker.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За тестото
500 гпшенично брашно тип 405
1 пак.бакпулвер Dr.Oetker
100 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
1 щипкасол
1 - 2 ч.л.есенция лимон Dr.Oetker
250 гизвара фина, масленост под 10%
1 бр.яйца размер М
100 млпрясно мляко
75 млолио
За декориране
1 малкошоколадови капки
За поръсване
about 40 гмасло
1 малкозахар
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - есенция лимон Dr.Oetker
1

Предварителна подготовка

Застелете тава с хартия за печене. Загрейте фурната.

Температура на фурна с горно и долно нагряване: 180 °C

Температура на фурна с вентилатор: 160 °C

2

Приготвяне на тестото

Смесете брашното и бакпулвера в купа. Добавете останалите съставки и омесете всичко с миксер (кука за тесто) за кратко на най-ниската и след това на най-високата степен, за да оформите гладко тесто. Не месете тестото твърде дълго, в противен случай ще залепне.

3

Оформяне на зайчетата

Picture - Teigstücke DSC3421

Оформете тестото на руло върху леко набрашнена работна повърхност. Разделете гo на 12 равни части. Разделете всяко парче тесто на 3 части: средна част за главата, по-голяма част за тялото и малка част за опашката.


Picture - Rolle formen DSC3425

Най-голямото парче тесто оформете на руло с дължина около 30 см.


Picture - Ohren formen DSC3437

Оформете средното парче тесто като глава на зайче. Най-малкото парче тесто - на топка.


Picture - Quark-Hasen Dr. Oetker QF Einzelteile DSC3449

Навийте стегнато дългото руло. Притиснете главата и опашката към тялото на заека, ако е необходимо намокрете тестото с малко вода, тогава частите ще залепнат по-добре. Поставете зайчета в тава за печене. За 6 зайчета използвайте шоколадовите капки, за да оформите очите и муцунките.

4

Сложете тавата във фурната. Разтопете маслото.

Позиция на решетката: в средата

Време за печене: about 15 Minutes

5

Веднага след изпичане намажете зайчетата с разтопеното масло и ги поръсете със захар. Оставете да изстинат върху решетка за торта.

Съвет за рецептата

  • Вместо шоколадови капки, може да използвате стафиди.
  • Може преди печене да поръсете зайчетата със захар с канела от Dr.Oetker.