Flag

Златен кайсиев конфитюр

about 5 буркана ((200 мл))
Леснa
20
Истинско богатство в бурканче – кайсиев конфитюр с ябълков сок
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Проверете степента на желиране като капнете една чаена лъжица от горещия конфитюр в охладена чинийка. Ако сместа се сгъсти, съответно желира, тогава и останалата част от конфитюра ще се желира в бурканите след охлаждане.
Съвет за рецептата
Краткото варене на конфитюра от кайсии с Гелфикс Екстра позволява да се запази златистия цвят на плодовете и едновременно с това да се желира достатъчно добре.
Съвет за рецептата
Използвайте винтови капачки, само така ще сте сигурни, че бурканчетата са затворени добре.
Съвет за рецептата
За още по-карамелов вкус може да замените кристалната бяла захар с кафява.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
700 гкайсии
300 млплодов сок (чист ябълков)
1 пак.лимонена киселина Dr.Oetker
1 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
500 гзахар
Picture - лимонена киселина Dr.Oetker
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1

Приготвяне

Измийте, почистете и нарежете кайсиите на малки парченца. Претеглете 700 г и в подходящ съд смесете с 300 мл прецеден бистър ябълков сок. Смесете 2 с.л. от претеглената захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1. Прибавете ги към плодовата смес. Разбъркайте добре и сложете сместа да заври при средна температура. Разбърквайте непрекъснато. След като сместа заври, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. Добавете лимонената киселина и оставете за още една минута да ври.


Свалете конфитюра от огъня и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин. Съхранявайте на тъмно и хладно място.

Съвет за рецептата

  • Проверете степента на желиране като капнете една чаена лъжица от горещия конфитюр в охладена чинийка. Ако сместа се сгъсти, съответно желира, тогава и останалата част от конфитюра ще се желира в бурканите след охлаждане.
  • Краткото варене на конфитюра от кайсии с Гелфикс Екстра позволява да се запази златистия цвят на плодовете и едновременно с това да се желира достатъчно добре.
  • Използвайте винтови капачки, само така ще сте сигурни, че бурканчетата са затворени добре.
  • За още по-карамелов вкус може да замените кристалната бяла захар с кафява.