Flag

Сос за месо от сини сливи и люти чушки

4 буркана ((200 мл))
Леснa
30
Лесен за приготвяне сос за месо с червен лук, десертно вино и балсамико
За да разнообразите добре изпитаните рецепти за вкусна вечеря, предлагаме този апетитен сос от сини сливи, който балансира и допълва вкуса на месото. Подходящ е както за пържоли, така и за месо на скара.
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За соса
1,2 кгсини сливи
300 глук червен
300 гзахар
150 млбалсамико
220 млвино десертно/порто
3 - 4 бр.люти чушки
0,5 ч.л.сол
2 гчерен пипер
10 бр.бахар
3 бр.дафинов лист
1 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker (20 г)
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker (20 г)
1

Приготвяне

Измийте сините сливи, червения лук и чушките. След това почистете лютите чушки от дръжките и семките, обелете и нарежете на едро червения лук и обезкостете сливите. След това поставете всички съставки в блендер и пасирайте.


Изсипете сместа в тенджера и я сложете на котлона на умерена температура. След като заври, прибавете портото или десертното вино и разбъркайте. В купа сложете захарта и смесете с 20 г от съдържанието на пакетче Gelfix Екстра 2:1, като разбъркате добре. След като поври няколко минути, овкусете с всички подправки.


Добавете балсамико към сместа и свалете от котлона. Напълнете в предварително подготвени сухи бурканчета с винтови капачки. Когато сте готови, обърнете бурканчетата с капачките надолу и ги оставете да престоят така около 30 мин.


Поднесете като гарнитура към печено месо, пържоли или скара. Сосът е много подходящ за барбекю.


Тази рецепта споделят с нас от Mate Kitchen. Може да ги последвате във фейсбук страницата им.