Flag

Крем брюле торта в чаша

6 порции (/дози)
Средно ниво на сложност
60
Красива и много вкусна композиция с горски плодове, шамфъстък и любимия пудинг Крем брюле
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Приберете жълтъците в добре затворен съд и ползвайте за приготвянето на сладолед, крем или друго ястие.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За блата
8 бр.яйца
140 гбадемово брашно
60 гбрашно
1 щипкасол
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
80 гзахар
100 гпудра захар
За кръмбъла
70 гшамфъстък
100 гбрашно
80 гкраве масло (разтопено)
70 гкафява захар
За крем пудинга
1 пак.Оригинален пудинг крем Брюле
40 гзахар
500 млпрясно мляко
За гарниране
0,5 чашималини
10 бр.ягоди
20 бр.боровинки
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Picture - Оригинален пудинг крем Брюле
1

За блата

В купа смесете двата вида брашно, пудрата захар и разбъркайте.

Разбийте белтъците на пяна. Лъжица по лъжица добавете кристалната захар и разбивайте на висока скорост на миксера до получаване на твърди връхчета.

Пресейте сухите съставки, прибавете ги към белтъците, добавете пакетчето бурбонска ванилова захар на Dr.Oetker и разбъркайте внимателно с шпатула, докато продуктите се смесят добре.

Изсипете сместа в тава с размери приблизително 25х35 см, покрита с хартия за печене, заравнете блата и печете 18-20 мин в предварително загрята до 180 °C фурна. Извадете блата от фурната и го охладете. Не изключвайте фурната.

2

За кръмбъла

Докато блатът се пече, пригответе кръмбъла. В кухненски блендер сложете шамфъстъка и смелете до едри трохи. Добавете брашното, захарта, солта и ги смелете до смесването им.

Прибавете маслото и смелете, докато от сместа се оформят топчета с размер на грах. Изсипете сместа в тава, покрита с хартия за печене. Притиснете леко с ръка и печете 15 мин в предварително загрята до 180 °C фурна.

Извадете тавата от фурната и с шпатула леко начупете сместа. Върнете пак във фурната и печете още 2-3 мин, докато парченцата станат златисти. Извадете тавата върху решетка и охладете за около 20 мин, преди да раздробите кръмбъла на дребни парченца. 

3

За пудинга

През това време пригответе пудинга Крем брюле. В малка купа изсипете съдържанието на пакетчето, добавете захарта, прясното мляко и разбъркайте добре. Останалото мляко налейте в касерола и затоплете, но без да завира. 

Излейте пудинга и гответе около минута, докато сместа се сгъсти. Пресипете в купа и охладете за кратко, като покриете крема с фолио за свежо съхранение.

Във форма за сладки с диаметър, сходен с този на чашата за сервиране, изрежете кръгчета. В подходящи чаши подредете мини тортите, като редувате пудинг, блат, пресни плодове и кръмбъл. Може да направите всички порции с различна подредба.

Завършете с кръмбъл и плодове по избор. Охладете за около час, преди да сервирате.

4

С останалите жълтъци от рецептата можете да приготвите ванилов сладолед с ягодов сос или крем брюле.

Съвет за рецептата

  • Приберете жълтъците в добре затворен съд и ползвайте за приготвянето на сладолед, крем или друго ястие.