“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Ягодово желе с аромат на роза

Розе, ягоди, лайм, ябълки в желе

5 буркана ((200 мл))

Easy 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Ягодово желе с аромат на роза

Продукти:

500 г ягоди
1 бр. лайм (сока)
100 мл вино розе
350 мл сок от ябълки
1 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
500 г захар
10 бр. червени рози

preparation

Приготвяне

1

Откъснете листата на розата и ги измийте. Загрейте лимоновия сок, виното и ябълковия сок в тенджера и залейте листенцата от роза. С помощта на супена лъжица, натиснете розовите листенца в течността. Захлупете с капак и оставете мин 12 ч в хладилник.

2

Почистете и измийте ягодите. В подходящ съд за варене ги пасирайте.

3

Махнете листата роза от течността. Добавете течността към ягодите. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги прибавете към плодовата смес като разбъркате много добре. Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След като сместа заври, прибавете останалата захар. След като отново кипне, конфитюрът трябва да ври още около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание можете да отстраните пяната.

4

Отстранете конфитюра от огъня и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу за около 5 мин.