Flag

Ягодов конфитюр с киви

6 буркана ((200 мл))
Леснa
40
Ягоди, киви и лимон за летните сутрини
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
500 гягоди
500 гкиви
500 гзахар
1 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1 пак.Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
Picture - Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
1

Измийте, почистете ягодите и ги нарежете ги на дребно. Претеглете 500 г. Обелете и нарежете кивито на дребно. Претеглете 500 г.

2

Смесете ягодите, кивито и Финес в подходящ за варене съд. Разбъркайте 2 с. л. захар със съдържанието на пакетчетето Гелфикс Класик 2:1 и ги прибавете към плодовата смес. Сложете конфитюра да заври на висока температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. След като кипне, конфитюрът трябва да ври около 3-5 минути при непрекъснато бъркане. По желание може да отстраните пяната. Свалете конфитюра от огъня и веднага го разсипете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачките надолу за около 5 минути.


Съхранявайте на хладно и тъмно място.