Flag

Ягодов десерт с маскарпоне

about 7 порции (/дози)
Леснa
40
Неустоимо вкусна комбинация от пресни ягоди и крем маскарпоне
Вкусните герои на този свеж летен десерт са кремът маскарпоне и пресните ягоди, които внасят приятно чувство за лекота.
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Вместо вода може да използвате 50 мл сладък ликьор по ваш избор (или десертно вино).
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Съставки
1 пак.Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
40 - 50 гзахар
500 млпрясно мляко
250 гмаскарпоне
За декорация
3 с.л.бадеми
1 с.л.захар
Ягодов сос
500 гягоди
0,5 пак.Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
0,5 млвода
Picture - Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
Picture - Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
1

Подготовка на пудинга

Смесете пудинга на прах със захарта и постепенно добавете 6 с.л. студено мляко до гладкост. Сварете останалото мляко, отстранете от котлона, разбъркайте смесения прах за пудинг с бъркалка. Гответе пудинга поне 1 мин, като разбърквате. Поставете пудинга в купа и поставете залепващо фолио директно върху горещия пудинг, за да избегнете образуването на коричка. Оставете пудинга да изстине.

2

Карамелизиране на бадемите

Запържете бадемите и захарта в тиган с незалепващо покритие на среден огън. Поставете в чиния да се охлади.

3

Подготовка на ягодовия сироп

Измийте и отрежете ягодите. Пюрирайте около 350 - 400 г. Добавете соса от ягодите и разбъркайте добре с бъркалката. Нарежете останалите ягоди на малки парченца.

Разбъркайте енергично пудинга с бъркалка, разбъркайте маскарпонето и напълнете в чашите за десерт. Отгоре се залива с ягодовия сос и след това се разпределят нарязаните ягоди. Охладете до готовност за консумация.

4

За украсата

Преди сервиране поръсете ягодовия десерт с маскарпоне и карамелизираните бадеми.

Съвет за рецептата

  • Вместо вода може да използвате 50 мл сладък ликьор по ваш избор (или десертно вино).