Flag

Тирамису с печени ябълки

about 6 порции (/дози)
Леснa
100
Ябълки, бадеми и вкусен крем от маскарпоне правят това тирамису любим десерт за зимата
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Може да приготвите десерта с амарето или ром вместо с ябълков сок.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За ябълковата смес
500 гябълки
50 млсок ябълков
50 гкафява захар
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
about 20 гстафиди
25 гфилирани бадеми
0,5 ч.л.канела смляна
Допълнително
100 гкантучини
100 млсок ябълков
За тирамису крема
200 млпрясно мляко
1 пак.крем Тирамису Dr.Oetker
250 гмаскарпоне
За декориране
0,5 с.л.какао Dr.Oetker
2 щипкаканела смляна
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Picture - крем Тирамису Dr.Oetker
Picture - какао Dr.Oetker

Приготвяне на ябълковата смес

Обелете ябълките, нарежете ги на четвъртинки, а след това на малки кубчета. Сложете парченцата ябълка в тенджера с ябълковия сок и ги задушете на среден огън. Прибавете захарта, ваниловата захар, стафидите, бадемите и канелата и разбъркайте добре. Оставете ябълковата смес настрана да изстине.


Нарежете на едро кантучините, разпределете ги в 6 десертни чаши и ги залейте с малко ябълков сок. 


Приготвяне на тирамису крема

Изсипете млякото и сухата смес за тирамису в купа (предварително изплакната с топла вода). Разбъркайте за кратко с миксер на най-ниска степен, след което за 3 минути на най-висока степен. Прибавете маскарпонето и разбийте отново.


В чашите с накиснатите кантучини сложете малко от ябълковата смес, а върху нея - малко от тирамису крема. Оставете чашките в хладилник за поне 1 час.


Декориране

Смесете какаото с канелата и поръсете с тях всяка чашка преди сервиране.

Съвет за рецептата

  • Може да приготвите десерта с амарето или ром вместо с ябълков сок.