“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Винена супа с кашкавалени звездички

Една празнична и не толкова традиционна супа

about 6 порции (/дози)

20 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Винена супа с кашкавалени звездички

Продукти:

1 бр. лук (глава)
about 15 - 20 г масло
400 мл вино (сухо бяло)
600 мл бульон (пилешки)
1 с.л. захар
about 3 г сол (щипка)
about 3 г черен пипер (щипка)
125 г сметана (заквасена)
about 1 бр. магданоз стрък
2 бр. жълтъци

Кашкавалени звездички:

6 бр. печени филийки
50 г кашкавал (настърган)
0,5 бр. лук праз (зелената част)

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

В голяма тенджера загрейте маслото и задушете обеления и нарязан на кубчета лук. Добавете бульона и виното и оставете супата леко да заври. Подправете я на вкус със захар § сол и черен пипер. Разбъркайте сметаната с жълтъците и постепенно ги добавете като разбърквате (застройка). Оставете супата да поеме всички аромати на слаб огън, но без да завира и сложете магданоза накрая.

2

Кашкавалени звездички

Препечете филийките хляб, изрежете от тях звездички с различна големина, поставете ги върху застлана с хартия за печене тава и ги поръсете с настърган кашкавал. Запечете звездичките на най-горната скара на фурната, докато кашкавалът се разтопи и стане златист. Сервирайте супата в дълбоки чинии, декорирана със кашкавалени звездички и праз лук.