Виетнамски питки

Тази рецепта споделя с нас Елица Сърбева от кулинарния блог Cake and Pancake.

8 хляб (/пита)

Необходим някакъв опит 0 Minutes

Емблематични виетнамски питки, вдъхновени от френската багета, но в пъти по-крехки и пухкави.

Съставки

Съставки

за рецептата  Виетнамски питки

За основата:

40 г брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
50 мл вода (топла, но не гореща!)

За тестото:

390 г пшенично брашно
15 г захар
5 г сол
25 г масло
220 мл вода

preparation

Приготвяне

Приготвяне на основата

В купа смесете брашното, маята и топлата вода и разбъркайте. Оставете настрана за около 30-40 минути.

Приготвяне на тестото

В купата на миксера се изсипват всички останали продукти и активираната мая (основата). Започнете да месите и продължете, докато не получите меко тесто. Покрийте го с кърпа и оставете да втаса около 30 минути или до удвояване на обема.

След като тестото е втасало, разделете на 6 или 8 равни части. Оформете ги на топка, а след това всяка топка разточете на правоъгълник. Навийте на руло по късата страна и подредете в тава. Покрийте с кърпа или свежо фолио и оставете да втасат за около 30 минути.

Първоначално оформяне (след като питките са втасали)

Разточете всяко руло на правоъгълник, като се постарайте дългата страна на правоъгълника да стане къса след новото разточване. В това видео може да видите точно как става това.

Отново навийте на руло по късата страна и подредете всички питки в тава на разстояние една от друга. Оставете да втасат отново за около час или докато не увеличат обема си на 1/3.

Загрейте фурната на 230 С.

След като питките са втасали повторно, внимателно и без да натискате много направете разрез отгоре по дължината на всяка питка. Сложете да се пекат на 230 С за около 20-25 минути без използване на вентилатор.

Оставете да изстинат или хапвайте горещи.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: