Емблематични виетнамски питки, вдъхновени от френската багета, но в пъти по-крехки и пухкави.
за рецептата Виетнамски питки
40 г | брашно |
1 пак. | суха мая Dr.Oetker |
50 мл | вода (топла, но не гореща!) |
390 г | пшенично брашно |
15 г | захар |
5 г | сол |
25 г | масло |
220 мл | вода |
В купа смесете брашното, маята и топлата вода и разбъркайте. Оставете настрана за около 30-40 минути.
В купата на миксера се изсипват всички останали продукти и активираната мая (основата). Започнете да месите и продължете, докато не получите меко тесто. Покрийте го с кърпа и оставете да втаса около 30 минути или до удвояване на обема.
След като тестото е втасало, разделете на 6 или 8 равни части. Оформете ги на топка, а след това всяка топка разточете на правоъгълник. Навийте на руло по късата страна и подредете в тава. Покрийте с кърпа или свежо фолио и оставете да втасат за около 30 минути.
Разточете всяко руло на правоъгълник, като се постарайте дългата страна на правоъгълника да стане къса след новото разточване. В това видео може да видите точно как става това.
Отново навийте на руло по късата страна и подредете всички питки в тава на разстояние една от друга. Оставете да втасат отново за около час или докато не увеличат обема си на 1/3.
Загрейте фурната на 230 С.
След като питките са втасали повторно, внимателно и без да натискате много направете разрез отгоре по дължината на всяка питка. Сложете да се пекат на 230 С за около 20-25 минути без използване на вентилатор.
Оставете да изстинат или хапвайте горещи.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: