Flag

Виетнамски питки

8 хляб (/пита)
Средно ниво на сложност
Тази рецепта споделя с нас Елица Сърбева от кулинарния блог Cake and Pancake.
Емблематични виетнамски питки, вдъхновени от френската багета, но в пъти по-крехки и пухкави.
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За основата
40 гбрашно
1 пак.суха мая Dr.Oetker
50 млвода (топла, но не гореща!)
За тестото
390 гпшенично брашно
15 гзахар
5 гсол
25 гмасло
220 млвода

Приготвяне на основата

В купа смесете брашното, маята и топлата вода и разбъркайте. Оставете настрана за около 30-40 минути.


Приготвяне на тестото

В купата на миксера се изсипват всички останали продукти и активираната мая (основата). Започнете да месите и продължете, докато не получите меко тесто. Покрийте го с кърпа и оставете да втаса около 30 минути или до удвояване на обема.

След като тестото е втасало, разделете на 6 или 8 равни части. Оформете ги на топка, а след това всяка топка разточете на правоъгълник. Навийте на руло по късата страна и подредете в тава. Покрийте с кърпа или свежо фолио и оставете да втасат за около 30 минути.


Първоначално оформяне (след като питките са втасали)

Разточете всяко руло на правоъгълник, като се постарайте дългата страна на правоъгълника да стане къса след новото разточване. В това видео може да видите точно как става това.

Отново навийте на руло по късата страна и подредете всички питки в тава на разстояние една от друга. Оставете да втасат отново за около час или докато не увеличат обема си на 1/3.


Загрейте фурната на 230 С.

След като питките са втасали повторно, внимателно и без да натискате много направете разрез отгоре по дължината на всяка питка. Сложете да се пекат на 230 С за около 20-25 минути без използване на вентилатор.

Оставете да изстинат или хапвайте горещи.