Flag

Веган кейк с лимонова глазура

12 - 15 парчета (/парченца)
Леснa
40
За моментите, когато искате да приготвите бърз, но много вкусен десерт
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
260 гпшенично брашно
1 пак.бакпулвер Dr.Oetker
1 пак.Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
200 гзахар
125 млолио
250 млнеподсладено соево мляко
За глазурата
120 гпудра захар
2 с.л.лимонов сок
1 с.л.олио
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
1

Приготвяне

Намазнете и набрашнете дъното и стените на правоъгълна форма (25х11 см). Загрейте фурната на горен и долен нагревател на 180°C или на вентилатор на 160°C.

Смесете брашното с бакпулвера. Добавете останалите съставки и разбъркайте всичко с миксер (бъркалки за бъркане) до гладко тесто. Изсипете тестото във формата и го загладете. Печете около 60 минути. 
 
Оставете сладкиша да престои във формата за 10 минути, след което го извадете и обърнете, оставете го да изстине.

Разбъркайте пудрата захар, лимоновия сок и олиото и залейте кекса с глазурата.