Веган кейк с кафе

Чудесно следобедно лакомство с ободряващ ефект

8 - 10 парчета (/парченца)

Лесно 50 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Веган кейк с кафе

За тестото:

200 мл бадемово мляко (неподсладено)
1 с.л. лимонов сок
3 ч.л. кафе (инстантно, разтворимо)
1 с.л. вода (вряща)
250 г брашно
1,5 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
200 г кафява захар
100 мл олио (растително)
1 ч.л. Екстракт Бурбонска ванилия 30 ml

За кафе сиропа:

4 ч.л. кафе (инстантно, разтворимо)
100 мл вода (вряла)
50 г кафява захар

За масления крем:

100 г маргарин
250 г пудра захар
15 г лешници (смлени)
50 г Глазура тъмен шоколад
1 ч.л. Екстракт Бурбонска ванилия 30 ml

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне на тестото

Намазнете и набрашнете дъното и стените на правоъгълна форма (25х11 см). Загрейте фурната на горен и долен нагревател на 180°C или на вентилатор на 160°C.

Смесете бадемовото мляко с лимоновия сок, докато леко се сгъстят, и оставете настрана. След това разбъркайте кафето във врящата вода и оставете леко да се охлади.
 
В купа сипете брашното, бакпулвера, захарта и разбийте, докато се смесят добре. Добавете олиото, екстракта от ванилия, бадемовото мляко, разтвореното кафе и разбъркайте до хомогенност.

Изсипете сместа във формата за кекс и загладете отгоре. Печете 45-50 минути, докато тестото добие златистокафяв цвят или клечка за зъби излезе чиста.
 
Докато кейкът се пече, направете сиропа, като смесите кафето, водата и захарта в тенджера. Варете на среден огън, разбърквайте постоянно, докато захарта се разтвори. Намалете котлона и нека къкри 5 минути, след което свалете от печката и оставете да изстине.

След като изпечете десерта, направете дупки с дървено шишче в горната част и залейте с 2-3 супени лъжици кафеен сироп. Оставете кекса да се охлади във формата за 30 минути и след това го поставете върху кухненска решетка да изстине напълно.

2

Украса

Докато кейкът се охлажда, направете масления крем - разбийте маргарина с пасатор до гладкост. Постепенно сипете пудрата захар, 3 супени лъжици кафеен сироп и ваниловия екстракт. Разбийте отново, докато получите лек и пухкав крем.

Оставете крема в хладилника, за да стегне. С помощта на пош със звездовиден накрайник шприцовайте масления крем върху кейка. Настържете шоко глазурата отгоре и поръсете с ядките преди сервиране.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: