за рецептата Веган кейк с кафе
200 мл | бадемово мляко (неподсладено) |
1 с.л. | лимонов сок |
3 ч.л. | кафе (инстантно, разтворимо) |
1 с.л. | вода (вряща) |
250 г | брашно |
1,5 ч.л. | бакпулвер Dr.Oetker |
200 г | кафява захар |
100 мл | олио (растително) |
1 ч.л. | Екстракт Бурбонска ванилия 30 ml |
4 ч.л. | кафе (инстантно, разтворимо) |
100 мл | вода (вряла) |
50 г | кафява захар |
100 г | маргарин (или кокосово масло) |
250 г | пудра захар |
15 г | лешници (смлени) |
50 г | Глазура тъмен шоколад |
1 ч.л. | Екстракт Бурбонска ванилия 30 ml |
Намазнете и набрашнете дъното и стените на правоъгълна форма (25х11 см). Загрейте фурната на горен и долен нагревател на 180°C или на вентилатор на 160°C.
Смесете бадемовото мляко с лимоновия сок, докато леко се сгъстят, и оставете настрана. След това разбъркайте кафето във врящата вода и оставете леко да се охлади.
В купа сипете брашното, бакпулвера, захарта и разбийте, докато се смесят добре. Добавете олиото, екстракта от ванилия, бадемовото мляко, разтвореното кафе и разбъркайте до хомогенност.
Изсипете сместа във формата за кекс и загладете отгоре. Печете 45-50 минути, докато тестото добие златистокафяв цвят или клечка за зъби излезе чиста.
Докато кейкът се пече, направете сиропа, като смесите кафето, водата и захарта в тенджера. Варете на среден огън, разбърквайте постоянно, докато захарта се разтвори. Намалете котлона и нека къкри 5 минути, след което свалете от печката и оставете да изстине.
След като изпечете десерта, направете дупки с дървено шишче в горната част и залейте с 2-3 супени лъжици кафеен сироп. Оставете кекса да се охлади във формата за 30 минути и след това го поставете върху кухненска решетка да изстине напълно.
Докато кейкът се охлажда, направете масления крем - разбийте маргарина с пасатор до гладкост. Постепенно сипете пудрата захар, 3 супени лъжици кафеен сироп и ваниловия екстракт. Разбийте отново, докато получите пухкав крем.
Оставете крема в хладилника, за да стегне. С помощта на пош със звездовиден накрайник шприцовайте масления крем върху кейка. Настържете шоко глазурата отгоре и поръсете с ядките преди сервиране.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: