Загрейте фурната на горен и долен нагревател на 180°C или 160°C с включен вентилатор. Намазнете правоъгълна форма (20х30 см) и покрийте с хартия за печене.
Добавете лимоновия сок към соевото мляко и разбъркайте, докато сместа започне да се сгъстява и оставете настрана. Разтопете кокосовото масло и 100 г от тъмния шоколад на водна баня при непрекъснато бъркане, след което оставете да се охлади.
Смесете брашното, бакпулвера, какаото, пудрата захар и разбъркайте с миксер. Прибавете разтопената шоколадова смес, соевото мляко, есенцията ванилия и разбийте до хомогенност.
Изсипете сместа в подготвената форма за печене и загладете, за да покриете равномерно формата, отгоре настържете останалото количество тъмен шоколад (50 г) и печете 30-35 минути.
Извадете десерта и го оставете да се охлади във формата, след което го нарежете на 9 квадрата и поднесете.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене