“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Туршия с пикантни джанки, чушлета и чесън

Сладко-кисела туршия от джанки, подлютени леко с чушлета и чесън

5 - 6 буркана ((370 мл))

Easy 30 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Туршия с пикантни джанки, чушлета и чесън

Продукти:

2 кг джанки
about 3 - 4 бр. чесън (глави)
300 г чушки (люти)
1 малко копър (връзка)
1 с.л. бахар

Марината:

1 бр. Пикант фикс - букет подправки Dr.Oetker
150 г захар
300 мл оцет (задължително 6% или 9%)
1,75 л. вода

preparation

Приготвяне

1

Подготовка

Измийте и почистете джанките. Чесъна разделете на скилидки. Надупчете лютите чушки, ако желаете. Подредете в предварително измити буркани, като редувате продуктите.  Сложете по няколко стръка копър и няколко зърна бахар във всеки буркан. 

2

Марината

Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня и я оставете да ври за 3-5 мин, като бъркате непрекъснато.  Залейте подготвените буркани с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте, ако е необходимо. Затворете бурканите веднага и обърнете с капачките надолу за 5 мин. Съхранявайте на хладно и тъмно.