Flag

Торта "Сълзици"

8 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
45
Моментите на щастие се измерват в неограничени количества пухкав крем и запомнящ се тортен вкус
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
2 пак.Специален пудинг за бисквитена торта ванилия
1200 млпрясно мляко
250 гзахар
6 бр.белтъка
300 млсладкарска сметана
540 гбисквити (3 пакета бисквити "Сълзица" - всеки от по 180 г)
3 пак.желатин Dr.Oetker
Picture - Специален пудинг за бисквитена торта ванилия
Picture - желатин Dr.Oetker
1

Накиснете желатина в студена вода, докато набъбне. Подгответе форма за торта с ринг (диаметър 26 см), като изрежете ленти от прозрачен найлонов джоб за документи и ги поставите около стените на тортата, за да може впоследствие да я извадите по-лесно и в перфектен вид.

Смесете млякото, захарта и двете пакетчета пудинг в тенджера. Сложете на котлона да заври на средна температура, като разбърквате непрекъснато. Щом сместа заври, продължете да бъркате още 5 мин., докато се сгъсти. Свалете от котлона и минете крема през сито, за да стане още по-пухкав и да се охлади по-бързо.

2

Докато кремът изстива, разбийте белтъците на сняг. Отделно разбийте и сметаната на сняг. Сложете набъбналия желатин да се разтвори на водна баня. Добавете го постепенно към леко охладения пудинг и разбъркайте много добре. Към сместа прибавете разбитите белтъци и след това разбитата сметана. Разбъркайте внимателно с шпатула.

Залейте дъното на формата с пласт от крема, подредете ред от бисквитите и отново крем. Повторете стъпките до изчерпване на крема. Завършете десерта със слой крем. Натрошете на трохи всички останали бисквити. Оставете тортата в хладилник поне за 3 часа, за да стегне добре.

След това свалете ринга на формата, отлепете лентите и украсете с плодове според сезона и карамелизирани ядки по желание.