Торта "Сълзици"

Моментите на щастие се измерват в неограничени количества пухкав крем и запомнящ се тортен вкус

8 парчета (/парченца)

Необходим някакъв опит 45 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Торта "Сълзици"

Продукти:

2 пак. Специален пудинг за бисквитена торта ванилия
1200 мл прясно мляко
250 г захар
6 бр. белтъка
300 мл сладкарска сметана
540 г бисквити (3 пакета бисквити "Сълзица" - всеки от по 180 г)
3 пак. желатин Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Накиснете желатина в студена вода, докато набъбне. Подгответе форма за торта с ринг (диаметър 26 см), като изрежете ленти от прозрачен найлонов джоб за документи и ги поставите около стените на тортата, за да може впоследствие да я извадите по-лесно и в перфектен вид.

Смесете млякото, захарта и двете пакетчета пудинг в тенджера. Сложете на котлона да заври на средна температура, като разбърквате непрекъснато. Щом сместа заври, продължете да бъркате още 5 мин., докато се сгъсти. Свалете от котлона и минете крема през сито, за да стане още по-пухкав и да се охлади по-бързо.

2

Докато кремът изстива, разбийте белтъците на сняг. Отделно разбийте и сметаната на сняг. Сложете набъбналия желатин да се разтвори на водна баня. Добавете го постепенно към леко охладения пудинг и разбъркайте много добре. Към сместа прибавете разбитите белтъци и след това разбитата сметана. Разбъркайте внимателно с шпатула.

Залейте дъното на формата с пласт от крема, подредете ред от бисквитите и отново крем. Повторете стъпките до изчерпване на крема. Завършете десерта със слой крем. Натрошете на трохи всички останали бисквити. Оставете тортата в хладилник поне за 3 часа, за да стегне добре.

След това свалете ринга на формата, отлепете лентите и украсете с плодове според сезона и карамелизирани ядки по желание.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: