“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Торта Дъга

Красотата на дъгата сега във вкусна торта

about 10 парчета (/парченца)

60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Торта Дъга

форма за печене с ринг (Ø 26 cm):

Тесто:

250 г масло
380 г захар
about 3 г сол (щипка)
1 ампула есенция лимон Dr.Oetker
4 бр. яйца
280 г пшеничено брашно
4 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
75 г Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
250 мл прясно мляко (кокосово)
100 г бадеми (смлени)
1 пак. четири сладкарски цвята Dr.Oetker

Пълнеж:

150 мл прясно мляко (кокосово)
1 пак. желатин Dr.Oetker
150 г масло
150 г пудра захар

Украса:

50 г пудра захар
200 г фин марципан Dr.Oetker
1 пак. четири украси за сладкиши Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Тесто

Разбийте маслото на крем на най-висока степен. Добавяйте постепенно захарта, солта и есенцията и объркайте до хомогенност. След това объркайте едно по едно яйцата на високата степен с миксер - всяко около 1/2 минута. Пресейте брашното с бакпулвера и Густина и след това го добавете на две части с кокосовото мляко като разбивате. На края добавете бадемите и разбъркайте отново. Разделете сместа на четири равни части и боядисайте всяка с един от сладкарските цветове. От зеления цвят отделете 4 капки за целувките за украса. В застлана и намаслена форма за торта (Ø 26 cm) разстелете първо червената смес, след това жълтата и печете в долната половина на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух за 30 мин. След изпичане изтеглете тестото заедно с хартията върху метална скара да се охлади. Почистете и намаслете формата, застелете я с хартия за печене и разстелете първо зеленото, след това синьо тесто и печете като първия блат.

2

Пълнеж

Накиснете желатина в кокосовото мляко и оставете да набъбне. След това го разтворете на водна баня при непрекъснато бъркане. Разбийте маслото в купа с миксер като добавяте постепенно пудра захар до хомогенност. Към получения крем добавете желатиновата смес. Отделете 4 с.л. от крема и го боядисайте в зелено за финална украса. Поставете червено-жълтото тесто върху тортена чиния и разстелете половината от крема. Поставете втория блат и намажете останалата част от крема.

3

Украса

Омесете добре марципана с пудрата захар на топка, поставете го върху широк лист домакинско фолио и покрийте с друг. Разточете до получаването на кръгла кора с диаметър на тортата и височината на стените и. Отлепете горното фолио, навийте на руло с марципана надолу и развивайки го, прилепете върху тортата. Напълнете в шприц отделения крем и оформете зелени „целувчици". Накрая украсете с четирите украси за сладкиши и оставете тортата да престои два часа в хладилник.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация