Flag

Торта Дъга

about 10 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
60
Красотата на дъгата сега във вкусна торта
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто
250 гкраве масло
380 гзахар
about 3 гсол (щипка)
1 ампулаесенция лимон Dr.Oetker
4 бр.яйца
280 гпшенично брашно
4 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
75 гГустин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
250 млпрясно мляко (кокосово)
100 гбадеми (смлени)
1 пак.четири сладкарски цвята Dr.Oetker
Пълнеж
150 млпрясно мляко (кокосово)
1 пак.желатин Dr.Oetker
150 гкраве масло
150 гпудра захар
Украса
50 гпудра захар
200 гмарципан фин
1 пак.четири украси за сладкиши Dr.Oetker
Picture - есенция лимон Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - желатин Dr.Oetker
1

Тесто

Разбийте маслото на крем на най-висока степен. Добавяйте постепенно захарта, солта и есенцията и объркайте до хомогенност. След това объркайте едно по едно яйцата на високата степен с миксер - всяко около 1/2 минута. Пресейте брашното с бакпулвера и Густина и след това го добавете на две части с кокосовото мляко като разбивате. На края добавете бадемите и разбъркайте отново. Разделете сместа на четири равни части и боядисайте всяка с един от сладкарските цветове. От зеления цвят отделете 4 капки за целувките за украса. В застлана и намаслена форма за торта (Ø 26 cm) разстелете първо червената смес, след това жълтата и печете в долната половина на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух за 30 мин. След изпичане изтеглете тестото заедно с хартията върху метална скара да се охлади. Почистете и намаслете формата, застелете я с хартия за печене и разстелете първо зеленото, след това синьо тесто и печете като първия блат.

2

Пълнеж

Накиснете желатина в кокосовото мляко и оставете да набъбне. След това го разтворете на водна баня при непрекъснато бъркане. Разбийте маслото в купа с миксер като добавяте постепенно пудра захар до хомогенност. Към получения крем добавете желатиновата смес. Отделете 4 с.л. от крема и го боядисайте в зелено за финална украса. Поставете червено-жълтото тесто върху тортена чиния и разстелете половината от крема. Поставете втория блат и намажете останалата част от крема.

3

Украса

Омесете добре марципана с пудрата захар на топка, поставете го върху широк лист домакинско фолио и покрийте с друг. Разточете до получаването на кръгла кора с диаметър на тортата и височината на стените и. Отлепете горното фолио, навийте на руло с марципана надолу и развивайки го, прилепете върху тортата. Напълнете в шприц отделения крем и оформете зелени „целувчици". Накрая украсете с четирите украси за сладкиши и оставете тортата да престои два часа в хладилник.