за рецептата Торта Дъга
250 г | масло |
380 г | захар |
about 3 г | сол (щипка) |
1 ампула | есенция лимон Dr.Oetker |
4 бр. | яйца |
280 г | пшеничено брашно |
4 ч.л. | бакпулвер Dr.Oetker |
75 г | Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker |
250 мл | прясно мляко (кокосово) |
100 г | бадеми (смлени) |
1 пак. | четири сладкарски цвята Dr.Oetker |
150 мл | прясно мляко (кокосово) |
1 пак. | желатин Dr.Oetker |
150 г | масло |
150 г | пудра захар |
50 г | пудра захар |
200 г | фин марципан Dr.Oetker |
1 пак. | четири украси за сладкиши Dr.Oetker |
Разбийте маслото на крем на най-висока степен. Добавяйте постепенно захарта, солта и есенцията и объркайте до хомогенност. След това объркайте едно по едно яйцата на високата степен с миксер - всяко около 1/2 минута. Пресейте брашното с бакпулвера и Густина и след това го добавете на две части с кокосовото мляко като разбивате. На края добавете бадемите и разбъркайте отново. Разделете сместа на четири равни части и боядисайте всяка с един от сладкарските цветове. От зеления цвят отделете 4 капки за целувките за украса. В застлана и намаслена форма за торта (Ø 26 cm) разстелете първо червената смес, след това жълтата и печете в долната половина на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух за 30 мин. След изпичане изтеглете тестото заедно с хартията върху метална скара да се охлади. Почистете и намаслете формата, застелете я с хартия за печене и разстелете първо зеленото, след това синьо тесто и печете като първия блат.
Накиснете желатина в кокосовото мляко и оставете да набъбне. След това го разтворете на водна баня при непрекъснато бъркане. Разбийте маслото в купа с миксер като добавяте постепенно пудра захар до хомогенност. Към получения крем добавете желатиновата смес. Отделете 4 с.л. от крема и го боядисайте в зелено за финална украса. Поставете червено-жълтото тесто върху тортена чиния и разстелете половината от крема. Поставете втория блат и намажете останалата част от крема.
Омесете добре марципана с пудрата захар на топка, поставете го върху широк лист домакинско фолио и покрийте с друг. Разточете до получаването на кръгла кора с диаметър на тортата и височината на стените и. Отлепете горното фолио, навийте на руло с марципана надолу и развивайки го, прилепете върху тортата. Напълнете в шприц отделения крем и оформете зелени „целувчици". Накрая украсете с четирите украси за сладкиши и оставете тортата да престои два часа в хладилник.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам