Загрейте фурната на 180˚C/170˚C с опция печене с вентилатор. Начупете шоколада в малка купа и я поставете върху тенджера с вряща вода, за да се разтопи шоколада.
С миксер разбийте маслото и захарта в голяма купа, докато станат светли на цвят.
Смесете яйцата и киселото мляко. Добавете ги към сместа заедно с останалите съставки. Разбийте заедно още 2 минути.
Излейте сместа във форма за печене сърце с размер 25,5 см (предварително намаслена) и печете във фурната за 40 – 45 минути, докато основата се надигне и при леко докосване пружинира. Охладете във формата за 15 минути, а след това я извадете и оставете върху решетка, за да се охлади напълно.
Разтопете шоколада на водна баня. Разбийте маслото в голяма купа, като постепенно добавяте пудрата захар, ваниловата есенция и разтопения шоколад. Разбивайте до гладък крем.
Разпределете шоколадовия маслен крем върху горната част на тортата, като прокарате ножа хоризонтално, за да направите шарка. Поставете шоколадовите сърца и горските плодове отгоре и сервирайте.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене