Flag

Тиквен тарт с кокос

8 - 10 парчета (/парченца)
Леснa
60
Тази рецепта споделя с нас шеф Никола Симеонов
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За блата
1 ч.ч.брашно
0,7 ч.ч.кокосово масло (2/3)
1 бр.жълтъци
0,7 ч.ч.кокосови чипсове (2/3)
2 ч.ч.Хрупкаво мюсли плюс - мед и бадеми Vitalis
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
За крема
400 млкокосово мляко
4 бр.жълтъци
1 бр.яйца
2 с.л.захар
1 ампулаесенция ванилия Dr.Oetker
Допълнително
400 гтиква
100 гзахар
Picture - Хрупкаво мюсли плюс - мед и бадеми Vitalis
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker

За блата

Стрийте маслото и брашното през пръсти, накрая прибавете жълтъка. Блендирайте мюслито на пулсации с блендера, без да става фино. Прибавете го към сместа заедно с останалите продукти за блата и размесете леко. Изсипете във форма за печене и притиснете с пръсти тестото по краищата на самата форма. Печете в предварително загрята фурна на 180°C за 20 мин.


За крема

Измийте, обелете и нарежете тиквата на едри кубчета и я сложете в тава с един пръст вода. Поръсете със захарта и покрийте с алуминиево фолио. Печете тиквата на 180°C до омекване (около 40 мин).

Загрейте млякото, захарта и есенцията ванилия заедно на телесна температура. Прибавете яйцето и жълтъците и разбийте с телена бъркалка.

В блата наредете парчетата тиква и ги залейте с крема. Печете на 140°C с капак или алуминиево фолио за около 20 мин. Когато сместа в тарта стегне и вече не е течна, извадете от фурната и оставете да се охлади. По желание поръсете десерта с кафява зафар и фламбирайте повърхността на сладкиша с горелка.