“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Тиквен тарт с кокос на шеф Никола Симеонов

С тази рецепта винаги ще сте ТАРТори по вкуснотии в кухнята

8 - 10 парчета (/парченца)

Easy 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Тиквен тарт с кокос на шеф Никола Симеонов

За блата:

1 ч.ч. брашно
0,7 ч.ч. кокосово масло (2/3)
1 бр. жълтъци
0,7 ч.ч. кокосови чипсове (2/3)
2 ч.ч. хрупкаво мюсли Виталис с мед Dr.Oetker
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker

За крема:

400 мл кокосово мляко
4 бр. жълтъци
1 бр. яйца
2 с.л. захар
1 ампула есенция ванилия Dr.Oetker

Допълнително:

400 г тиква
100 г захар

preparation

Приготвяне

За блата

Стрийте маслото и брашното през пръсти, накрая прибавете жълтъка. Блендирайте мюслито на пулсации с блендера, без да става фино. Прибавете го към сместа заедно с останалите продукти за блата и размесете леко. Изсипете във форма за печене и притиснете с пръсти тестото по краищата на самата форма. Печете в предварително загрята фурна на 180°C за 20 мин.

За крема

Измийте, обелете и нарежете тиквата на едри кубчета и я сложете в тава с един пръст вода. Поръсете със захарта и покрийте с алуминиево фолио. Печете тиквата на 180°C до омекване (около 40 мин).

Загрейте млякото, захарта и есенцията ванилия заедно на телесна температура. Прибавете яйцето и жълтъците и разбийте с телена бъркалка.

В блата наредете парчетата тиква и ги залейте с крема. Печете на 140°C с капак или алуминиево фолио за около 20 мин. Когато сместа в тарта стегне и вече не е течна, извадете от фурната и оставете да се охлади. По желание поръсете десерта с кафява зафар и фламбирайте повърхността на сладкиша с горелка.