Тази есенна Тарта с ванилов пудинг, райски ябълки и лешников франжипан ни пренася в есената пекарна на Луиз от кулинарния блог Salted Lemons. Богатият аромат на есен събран в крехко бисквитено тесто за основа, пълнеж от ароматен ванилов пудинг, последвани от нежен меден лешников франджипан, увенчан с разкошни райски ябълки.
за рецептата Тарта с ванилов пудинг и лешников франжипан
150 г | масло (меко, на стайна температура) |
90 г | пудра захар |
1 пак. | ванилена захар Dr.Oetker |
1 бр. | яйца |
60 г | лешници (смлени) |
250 г | брашно |
1 пак. | Специален пудинг за бисквитена торта ванилия |
130 г | захар |
600 мл | прясно мляко |
100 г | масло |
50 г | захар |
50 г | мед |
1 бр. | яйца |
120 г | лешници (смлени) |
2 бр. | ябълки |
about 20 - 30 г | лешници (накълцани) |
about 1 - 2 г | кафява захар |
Първо пригответе бисквитеното тесто. Разбийте с телена бъркалка или с робот мекото масло и захарта, добавете ванилената захар и яйцето и разбийте отново. Прибавете смлените лешници и брашното и объркайте с шпатула, докато получите меко тесто. Съберете на диск, завийте с прозрачно фолио и охладете за минимум 1 ч. 30 мин.
Пригответе ваниловия пудинг по указанията на опаковката, но само с 600 мл мляко. Пресипете в студен съд, покрийте плътно с прозрачно фолио и охладете.
Пригответе франджипана. Разбийте с миксер или телена бъркалка маслото, захарта и меда, прибавете яйцето и накрая смесете със смлените лешници.
Извадете охладеното тесто, разточете на кръг, достатъчно голям да покрие дъното и стените на формата. Надупчете дъното с вилица, покрийте с парче хартия за печене, напълнете с тежести и изпечете за около 15 мин на 160℃ в предварително загрята фурна на долен и горен нагревател.
Махнете тежестите и хартията и печете още 6-7 мин.
Извадете изпечената основа от фурната, напълнете я с охладения пудинг (преди това го разбъркайте добре). Отгоре разпределете на тънък слой лешниковия франджипан (най-лесно е с две силиконови шпатули).
Обелете и нарежете райските ябълки на полукръгове, подредете ги върху тартата. Между тях поставете от нарязаните лешници, поръсете с кристалната захар. Изпечете тартата на 180℃ за около 30- 35 мин или докато франджипанът и бисквитената основа се зачервят.
Оставете да изстине и охладете напълно, преди да режете и сервирате, за да може сладкишът да стегне.
Тази есенна Тарта с ванилов пудинг, райски ябълки и лешников франжипан ни пренася в есената пекарна на Луиз от кулинарния блог Salted Lemons.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: