Flag

Тарта с ванилов пудинг и лешников франжипан

about 10 - 12 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
90
Ванилия, райски ябълки, лешников франжипан събрано във вкусна тарта
Тази есенна Тарта с ванилов пудинг, райски ябълки и лешников франжипан ни пренася в есената пекарна на Луиз от кулинарния блог Salted Lemons. Богатият аромат на есен събран в крехко бисквитено тесто за основа, пълнеж от ароматен ванилов пудинг, последвани от нежен меден лешников франджипан, увенч...
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За бисквитеното тесто
150 гмасло (меко, на стайна температура)
90 гпудра захар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
1 бр.яйца
60 глешници (смлени)
250 гбрашно
За пудинговия пълнеж
1 пак.Специален пудинг за бисквитена торта ванилия
130 гзахар
600 млпрясно мляко
За лешниковия франджипан
100 гмасло
50 гзахар
50 гмед
1 бр.яйца
120 глешници (смлени)
За декорация
2 бр.ябълки
about 20 - 30 глешници (накълцани)
about 1 - 2 гкафява захар
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - Специален пудинг за бисквитена торта ванилия
1

Тесто

Първо пригответе бисквитеното тесто. Разбийте с телена бъркалка или с робот мекото масло и захарта, добавете ванилената захар и яйцето и разбийте отново. Прибавете смлените лешници и брашното и объркайте с шпатула, докато получите меко тесто. Съберете на диск, завийте с прозрачно фолио и охладете за минимум 1 ч. 30 мин. 

2

Ваниловия пудинг

Пригответе ваниловия пудинг по указанията на опаковката, но само с 600 мл мляко. Пресипете в студен съд, покрийте плътно с прозрачно фолио и охладете. 

3

Франжипан

Пригответе франджипана. Разбийте с миксер или телена бъркалка маслото, захарта и меда, прибавете яйцето и накрая смесете със смлените лешници. 

4

Печене на тестото

Извадете охладеното тесто, разточете на кръг, достатъчно голям да покрие дъното и стените на формата. Надупчете дъното с вилица, покрийте с парче хартия за печене, напълнете с тежести и изпечете за около 15 мин на 160℃ в предварително загрята фурна на долен и горен нагревател. 

Махнете тежестите и хартията и печете още 6-7 мин. 

5

 Извадете изпечената основа от фурната, напълнете я с охладения пудинг (преди това го разбъркайте добре). Отгоре разпределете на тънък слой лешниковия франджипан (най-лесно е с две силиконови шпатули).  

6

Обелете и нарежете райските ябълки на полукръгове, подредете ги върху тартата. Между тях поставете от нарязаните лешници, поръсете с кристалната захар. Изпечете тартата на 180℃ за около 30- 35 мин или докато франджипанът и бисквитената основа се зачервят. 

7

Оставете да изстине и охладете напълно, преди да режете и сервирате, за да може сладкишът да стегне. 

8

Тази есенна Тарта с ванилов пудинг, райски ябълки и лешников франжипан ни пренася в есената пекарна на Луиз от кулинарния блог Salted Lemons.