Тарта с ванилов пудинг и лешников франжипан

Ванилия, райски ябълки, лешников франжипан събрано във вкусна тарта

about 10 - 12 парчета (/парченца)

Необходим някакъв опит 50 Minutes

Тази есенна Тарта с ванилов пудинг, райски ябълки и лешников франжипан ни пренася в есената пекарна на Луиз от кулинарния блог Salted Lemons. Богатият аромат на есен събран в крехко бисквитено тесто за основа, пълнеж от ароматен ванилов пудинг, последвани от нежен меден лешников франджипан, увенчан с разкошни райски ябълки.

Съставки

Съставки

за рецептата  Тарта с ванилов пудинг и лешников франжипан

За бисквитеното тесто:

150 г масло (меко, на стайна температура)
90 г пудра захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 бр. яйца
60 г лешници (смлени)
250 г брашно

За пудинговия пълнеж:

1 пак. Специален пудинг за бисквитена торта ванилия
130 г захар
600 мл прясно мляко

За лешниковия франджипан:

100 г масло
50 г захар
50 г мед
1 бр. яйца
120 г лешници (смлени)

За декорация:

2 бр. ябълки
about 20 - 30 г лешници (накълцани)
about 1 - 2 г кафява захар

preparation

Приготвяне

1

Тесто

Първо пригответе бисквитеното тесто. Разбийте с телена бъркалка или с робот мекото масло и захарта, добавете ванилената захар и яйцето и разбийте отново. Прибавете смлените лешници и брашното и объркайте с шпатула, докато получите меко тесто. Съберете на диск, завийте с прозрачно фолио и охладете за минимум 1 ч. 30 мин. 


2

Ваниловия пудинг

Пригответе ваниловия пудинг по указанията на опаковката, но само с 600 мл мляко. Пресипете в студен съд, покрийте плътно с прозрачно фолио и охладете. 


3

Франжипан

Пригответе франджипана. Разбийте с миксер или телена бъркалка маслото, захарта и меда, прибавете яйцето и накрая смесете със смлените лешници. 


4

Печене на тестото

Извадете охладеното тесто, разточете на кръг, достатъчно голям да покрие дъното и стените на формата. Надупчете дъното с вилица, покрийте с парче хартия за печене, напълнете с тежести и изпечете за около 15 мин на 160℃ в предварително загрята фурна на долен и горен нагревател. 

Махнете тежестите и хартията и печете още 6-7 мин. 


5

 Извадете изпечената основа от фурната, напълнете я с охладения пудинг (преди това го разбъркайте добре). Отгоре разпределете на тънък слой лешниковия франджипан (най-лесно е с две силиконови шпатули).  


6

Обелете и нарежете райските ябълки на полукръгове, подредете ги върху тартата. Между тях поставете от нарязаните лешници, поръсете с кристалната захар. Изпечете тартата на 180℃ за около 30- 35 мин или докато франджипанът и бисквитената основа се зачервят. 


7

Оставете да изстине и охладете напълно, преди да режете и сервирате, за да може сладкишът да стегне. 


8

Тази есенна Тарта с ванилов пудинг, райски ябълки и лешников франжипан ни пренася в есената пекарна на Луиз от кулинарния блог Salted Lemons.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: