Flag

Сладки жълъдчета на Ирина Тенчева

30 сладки (/бисквитки)
Средно ниво на сложност
60
Нека внесем коледно настроение с рецептите от бабините тефтери
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За тестото
2 бр.яйца
125 млолио (1/2 чаена чаша)
125 гкраве масло (1/2 чаена чаша)
0,25 ч.ч.захар (1/4 чаена чаша)
0,5 ч.ч.мед (1/2 чаена чаша)
2 пак.захар с канела Dr.Oetker
1 пак.Финес - аромат портокалови корички Dr.Oetker
500 гбрашно
1 ч.л.сода бикарбонат Dr.Oetker
За слепване на сладките
100 - 150 гмармалад
За овалване
100 - 150 горехи или други любими ядки (лешници, шам фъстък)
1 пак.маслена глазура шоколад Dr.Oetker
Picture - захар с канела Dr.Oetker
Picture - сода бикарбонат Dr.Oetker
Picture - маслена глазура шоколад Dr.Oetker
1

Омесете продуктите за тестото до мекост, като ви препоръчваме да разбивате и добавяте съставките по реда, по който са изброени.

Направете малки топчета от тестото и ги притиснете към чаена лъжичка. Заравнете. Избутайте половинката на жълъдчето върху хартия за печене. Повторете, докато свърши тестото.

2

Изпечете сладките в предварително загрята на 160 °C с вентилатор фурна за около 10 мин. След като изстинат, слепете жълъдчетата с шипковия мармалад или избрания пълнеж.

Така залепените половинки топнете до половина в разтопен шоколад, така че да се получи шапката на жълъдчето и после я оваляйте в ядките.