“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Сладки жълъдчета на Ирина Тенчева

Нека внесем коледно настроение с рецептите от бабините тефтери

30 сладки (/бисквитки)

Medium 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Сладки жълъдчета на Ирина Тенчева

За тестото:

2 бр. яйца
125 мл олио (1/2 чаена чаша)
125 г краве масло (1/2 чаена чаша)
0,25 ч.ч. захар (1/4 чаена чаша)
0,5 ч.ч. мед (1/2 чаена чаша)
2 пак. захар с канела Dr.Oetker
1 пак. Финес - аромат портокалови корички Dr.Oetker
500 г брашно
1 ч.л. сода бикарбонат Dr.Oetker

За слепване на сладките:

100 - 150 г мармалад

За овалване:

100 - 150 г орехи или други любими ядки (лешници, шам фъстък)
1 пак. глазура шоколад Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Омесете продуктите за тестото до мекост, като ви препоръчваме да разбивате и добавяте съставките по реда, по който са изброени.

Направете малки топчета от тестото и ги притиснете към чаена лъжичка. Заравнете. Избутайте половинката на жълъдчето върху хартия за печене. Повторете, докато свърши тестото.

2

Изпечете сладките в предварително загрята на 160 °C с вентилатор фурна за около 10 мин. След като изстинат, слепете жълъдчетата с шипковия мармалад или избрания пълнеж.

Така залепените половинки топнете до половина в разтопен шоколад, така че да се получи шапката на жълъдчето и после я оваляйте в ядките.