Flag

Бисквитки зайчета с шоколад и солен карамел

about 30 сладки (/бисквитки)
Средно ниво на сложност
80
Може да изберете между два пълнежа за тези очарователни малки зайчета. Шоколадов, солен карамел или и двата?
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Vous pourrez conserver les biscuits une semaine dans une boîte hermétique.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За тестото
300 гпшенично брашно
0,5 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
70 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
1 бр.яйца
160 гмасло меко
Пълнеж 1
100 гмлечен шоколад (или течен шоколад)
Пълнеж 2
50 гмасло
2 с.л.мед
7 с.л.сладкарска сметана (или течен крем фреш)
0,5 гсол морска
За глазурата
1 пак.маслена глазура шоколад Dr.Oetker
1 пак.захарни конфети Dr.Oetker или други захарни поръски
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - маслена глазура шоколад Dr.Oetker
Picture - захарни конфети Dr.Oetker или други захарни поръски
1

Приготвяне на тестото

В купа смесете бакпулвера с пресятото брашно. Добавете останалите съставки, след това разбийте с миксер (куки за тесто) първо на ниска скорост, след това на най-бърза, докато получите тесто.


Разделете тестото на две части, след което ги увийте в найлоново фолио и охладете за поне 2 часа и 30 мин.


Застелете тава с хартия за печене. Загрейте фурната.

Температура на фурна с горно и долно нагряване: 180 °C

Температура на фурна с вентилатор: 160 °C


Върху леко набрашнена работна повърхност разточете първата част тесто до дебелина прибл. 3 мм. С помощта на формичка изрежете четен брой фигури по ваш избор.


Поставете формите върху тавата за печене и изпечете всяка партида:

Позиция на решетката: в средата


Извадете сладките от фурната, извадете ги от тава и ги поставете ги върху решетка, за да изстинат. По същия начин се процедира и с втората част от тестото.

2

Приготвяне на първия топинг

Разтопете шоколада на водна баня на слаб огън. Оставете го леко да изстине и гарнирайте 1/4 от бисквитки с него. Поставете върху всяка бисквитка по още една със същата форма и ги оставете настрана да стегнат хубаво.


Ако използвате течен шоколад, намажете бисквитките с него.

3

Приготвяне на втория топинг

В малка тенджера сложете маслото, меда, сметаната и морската сол. Загрейте на слаб огън и оставете да къкри за около 3-5 минути, докато карамелът придобие кехлибарен цвят. Оставете настрана да изстине.


Намажете с карамеления топинг половината от останалите бисквитки, оставете ги за малко така, за да се стегнат леко и след това поставете отгоре им по още една бисквитка от същия вид. Оставете всички бисквитки настрана, за да стегнат хубаво. (по време на сглобяването можете да оставите тенджерата с карамела на водна баня, за да предотвратите втвърдяването му).

4

Глазиране на бисквитките

След като сладките са сглобени и пълнежът стегне, пригответе маслената глазура според указанията на опаковката и я изсипете в малка купа. Потопете краищата на бисквитките в глазурата, поръсете ги със захарни поръски по ваш вкус и ги оставете върху решетка, докато глазурата стегне напълно.

Съвет за рецептата

  • Vous pourrez conserver les biscuits une semaine dans une boîte hermétique.