“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Сладки „Полумесеци” с лешникова нуга

Двойна наслада с нуга

about 40 сладки (/бисквитки)

60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Сладки „Полумесеци” с лешникова нуга

Маслено тесто:

250 г пшеничено брашно
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
150 г масло
100 г захар
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1 бр. яйца
50 г лешници смлени
3 г сол

Пълнеж:

50 г течен шоколад лешник

За поръсване:

30 г пудра захар

preparation

Приготвяне

1

Маслено тесто

Пресейте брашното с бакпулвера в купа. Добавете останалите продукти и разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, а след това на висока до получаването на гладко тесто. Разточете полученото тесто на кора с дебелина половин сантиметър върху набрашнения плот. Поставете здраво полиетиленово пликче върху тестото и през него изрежете полумесеци с ширина 1,5 см с кръгла форма с диаметър (Ø около 5 см) (Фиг. 1).

Подредете сладките върху хартия за печене и печете 12 мин. в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух.

След изпичане извадете полумесеците с хартията за печене върху метална решетка и оставете се охладят.

2

Пълнеж

Напълнете лешниковата нуга в здрава торбичка за замразяване и я разтопете на водна баня. След това отрежете едно ъгълче и намажете долната страна на полумесеците и слепете един с друг. Накрая украсете с останалата нуга и отгоре и поръсете с пудра захар.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация