Загрейте меда с водата и го изсипете в купа за смесване. Добавете останалите съставки по ред и омесете на тесто с миксер (кука за тесто). Увийте в стреч фолио и охладете за една нощ.
Разточете тестото върху набрашнена работна повърхност с дебелина около 4 мм. Изрежете бисквитки във всякакви форми. Направете по една малка дупка във всяка бисквитка където искате да прокарате връвчицата за окачване. Поставете бисквитките в леко набрашнени тави за печене.
Разбийте яйцето с млякото и намажете джинджифиловите сладки.
Изпечете сладките в центъра на предварително загрятата фурна.
Време за печене: около 10 Минути
Температура на фурна с горен и долен нагрeвател: 180 °C
Температура на фурна с вентилатор: 160 °C
За глазурата разбийте белтъците и постепенно добавете пудрата захар. Прибавете лимоновия сок и разбъркайте. Изсипете глазурата в плик или пош и декорирайте изстиналите сладки.
*Сместа от подправки за джинджифилови сладки включва кориандър, карамфил, канела, джинджифил, индийско орехче и кардамон. Количеството на всяка от подправките е по желание, но заради интензитета на ароматите, индийското орехче и кориандърът трябва да са в по-малко количество.
Свързани рецепти
Печене
Печене