Flag

Сладки мишлета със суха мая

10 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
40
Бърза и вкусна рецепта за малки и големи
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто със суха мая за печене
150 млпрясно мляко
75 гкраве масло
450 гпшенично брашно
1 пак.суха мая Dr.Oetker
75 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
0,5 ч.л.сол
1 бр.яйца
1 бр.белтъка
1 бр.жълтъци
1 с.л.прясно мляко
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
1

Затоплете млякото и разтопете маслото в него.

2

Тесто със суха мая

Пресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая. Добавете останалите продукти и разтопеното масло в затопленото мляко. Разбийте с миксер за кратко на най-ниска, след това на най-висока степен до получаването на гладко тесто.


Намазнете форма за печене и застелете с хартия за печене. Поставете тестото в нея и го оставетеотново на топло, докато втаса.

3
Picture - sladki_mishleta_sus_suha_maq_1.jpg

Размесете тестото върху леко поръсена с брашно повърхност и го оформете на руло. Разделете рулото на 11 равни части. Отделете 10 парчета и ги оформете с остър връх като на фиг. (1). Поставете ги в тавата.

4
Picture - sladki_mishleta_sus_suha_maq_2.jpg

Останалото 1 парче тесто го разделете на 10 еднакво големи парчета. Всяко едно го размесете и направете във формата на топка, а след това го оформете като опашка на мишлето (фиг. 2).


Оставете фигурките на топло докато втасат.

5

Разбийте жълтъка и млякото и го намажете върху фигурите. Сложете стафиди като очички на тестото.


Печете в долната половина на предварително загрята фурна около 15 минути на горен и долен нагревател на 200°C или на горещ въздух на 180°C


След изпичане поставете мишлетата с хартията върху металка решетка да се охладят.