“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Сладка пита с круши

Пълнени охлювчета за печене

12 парчета (/парченца)

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Сладка пита с круши

форма за печене с ринг (Ø 26 cm):

Пълнеж:

1 кг круши
4 с.л. лимонов сок
25 г сушени червени боровинки
1 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
2 с.л. захар
100 мл вода

Тесто със суха мая за печене:

125 мл прясно мляко
125 г масло
400 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
125 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 щипка сол
1 бр. яйца

Глазура:

about 3 с.л. конфитюр от праскови

preparation

Приготвяне

1

Пълнеж

Обелете, почистете и нарежете крушите на малки кубчета и ги смесете с лимоновия сок и червените боровинки в тенджера. Сложете на котлона и разбърквайте в продължение на 10 минути на средна температура, докато омекнат. Смесете пудинга, захарта и разбъркайте с вода. Добавете получената смес към крушите и оставете отново да заври. Свалете от котлона и оставете да се охлади.

2

Тесто със суха мая

Разтопете маслото в затопленото мляко. Пресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая. Добавете останалите продукти и млякото. Разбийте с миксер и куки за тесто за кратко на ниска, след това за 5 мин на висока степен до получаването на гладко тесто. Оставете го покрито с кърпа да втаса на топло.

3

Върху набрашнена повърхност размесете втасалото тесто и го разточете на правоъгълна кора с размери 40х30 см. Намажете пълнежа отгоре като оставяте 2 см по краищата (фиг. 1).

4

Навийте на руло откъм дългата страна и го нарежете на 8 еднакви парчета. Подредете ги в намазнена кръгла форма за печене с диаметър 26 см с отрязания край нагоре (фиг.2).

Печете 35 минути в долната половина на предварително загрята фурна на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C.

След изпичане извадете питата от формата и оставете да се охлади.

5

Глазура

Намажете повърхността със затопления конфитюр.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация