за рецептата Шоколадов тарт с малини
1 бр. | бурбонска ванилова захар Dr.Oetker |
80 г | краве масло (меко) |
125 г | пудра захар |
1 бр. | яйца |
200 г | брашно (тип 405) |
375 г | малини (или къпини - пресни или замразени) |
75 г | захар |
2 щипка | лимонена киселина Dr.Oetker |
1 пак. | бурбонска ванилова захар Dr.Oetker |
30 мл | вода |
3 бр. | жълтъци |
30 г | Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker |
3 с.л. | вода |
60 г | краве масло (меко) |
220 г | кувертюр (тъмен) |
180 г | сметана (30% масленост) |
50 г | краве масло (меко) |
3 щипка | сол |
20 бр. | мини шоколадови яйца (или декорация по ваш избор) |
Смесете маслото, пудрата захар и бурбонската ванилова захар с миксер (куки за тесто). Добавете яйцето и брашното и замесете гладко тесто. Завийте го в прозрачно фолио и оставете в хладилника да се охлади за около 1 час.
Смесете малините, захарта, лимонената киселина, 30 мл вода и оставете настрана.
Върху леко набрашнен плот разточете охладеното тесто на равномерен лист с дебелина около 3 мм. Поставете тестото във форма за тарт (Ø 26 см) и леко притиснете краищата му по стените на тавата.
Отрежете излишното тесто и оформете сладки с него. С помощта на вилица набодете равномерно основата на тестото, след което отново го поставете в хладилника, за да се охлади за около 15 мин.
Загрейте фурната на 180 °C на горен и долен нагревател. Покрийте тестото с хартия за печене и отгоре изсипете сухи зърна (напр. зрял боб, леща), за да не се надигне тестото. Печете в средата на фурната за около 15 мин.
Извадете тарта от печката, отстранете зърната заедно с хартията и печете още 15 мин до златистокафяво. Оставете настрана, за да се охлади, а после внимателно отстранете печивото от формата и го поставете върху съда за сервиране.
Пасирайте малиновата смес до хомогенност и я минете през сито/цедка, за да премахнете семенцата. В отделен съд разбъркайте жълтъците и нишестето с 3 с.л. вода до гладкост. В малка тенджера изсипете малините и жълтъчната смес заедно с бурбонската ванилова захар и разбърквайте на средна температура за около 1 мин.
Отстранете от котлона, добавете маслото и разбъркайте с ръчен пасатор. Разпределете равномерно сместа върху тестото с помощта на шпатула и оставете тарта да се охлади при стайна температура за около 10 мин. След това го приберете в хладилника за още 20 мин.
Настържете фино кувертюра и го поставете във висок съд. Загрейте сметаната в тенджера на средна температура и я изсипете върху кувертюра. Добавете маслото, нарязано на кубчета. Пасирайте ганаша, докато се образува гладък, лъскав крем, след което го разпределете върху малиновия слой.
По желание украсете десерта с мини шоколадови яйца и ги натиснете леко в ганаша, за да се закрепят добре. Оставете сладкиша в хладилник да се охлади за около 20 мин.
Можете да съхранявате тарта около 2 дни в хладилник.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: