Flag

Профитероли с два вида крем и глазура

25 - 30 сладки (/бисквитки)
Средно ниво на сложност
60
Разтапящи ни от удоволствие мини десертни хапки, които ще повдигнат градуса на апетитното ни настроение
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За тестото
180 гбрашно
2 с.л.захар
120 гкраве масло
4 бр.яйца
250 млпрясно мляко
0,25 ч.л.сол
За пълнежа
900 млпрясно мляко
1 пак.Крем Оле Банан с шоколад
1 пак.Оригинален пудинг крем Брюле
40 гзахар
За декориране
1 пак.маслена глазура шоколад Dr.Oetker
Picture - Крем Оле Банан с шоколад
Picture - Оригинален пудинг крем Брюле
Picture - маслена глазура шоколад Dr.Oetker
1

За тестото

Загрейте в тенджера млякото, маслото, захарта и солта. Щом сместа кипне, сипете брашното и разбърквайте енергично, докато тестото стане на топка. Оставете го да се охлади и добавете яйцата едно по едно, като разбърквате с миксер. Прехвърлете тестото в пош.

В плитки тави с незалепващо покритие (или покрити с хартия за печене) оформете профитеролите и ги изпечете в предварително загрята на 200°C фурна за 15-20 мин. Оставете ги да се охладят.

2

За пълнежа

Пригответе двата вида крем според указанията на опаковката (Оригинален пудинг Крем Брюле - с 500 мл прясно мляко и 40 г захар и Крем Оле Банан с шоколад - с 400 мл прясно мляко). Напълнете с кремовете поотделно профитеролите.

Разтопете шоколадовата глазура според указанията на опаковката и декорирайте сладките.