Измийте и почистете кайсиите. Всяка половинка от кайсиите се нарязва надлъжно на 3-4 парчета и след това на кубчета. Поставете в тенджера. Добавете портокаловия и лимоновия сок.
Съдържанието на пакетчето Gelfix Super 3:1 се разбърква с 2 с.л. от отмерената захар. Поръсва се над плодовете и се разбърква добре.
При постоянно разбъркване сместа се оставя да заври и се добавя останалата захар. Бъркането и варенето продължава още 3 минути. Добавят се лавандуловите цветчета и се разбърква. По желание може да отстраните пяната.
Конфитюрът още горещ се разсипва в подготвените бурканчета. Затварят се и веднага се обръщат с капачката надолу. Стоят 5-10 минути и се обръщат.
В купа объркваме с вилица сухите съставки. Добавяме течните съставки и отново разбъркваме до равномерно овлажняване на сместа и образуване на трохи.
С пръсти разпределяме сместа равномерно във формичките за тарталети. Поставяме в хладилник за 30-40 минути или във фризер за 15 минути да се стегнат. През това време включваме фурната да се загрее на 180 С.
Поставете всички форми в тава. Така ще ги извадите по-лесно. Печете тарталетите около 15-20 минути.
Извадете от фурната и оставете да се охладят, докато стане възможно да ги докосвате с ръка. Внимателно извадете изпечените тарталети от формите и оставете на решетка за окончателно охлаждане. Ако няма да ги пълните същия ден приберете в кутия.
В дълбока купа се поставя кокосовото мляко и Крем Оле. Разбива се отначало на бавни обороти, после на бързи около 3 мин, докато се получи гъст крем. Поставете крема в пош с кръгъл накрайник.
В дълбока купа се поставя нахутената вода, добавя се лимонената киселина и разбиването започва. Разбивайте, докато започнат да се оформят меки върхове. Добавете захарта и разбивайте докато сместа стане гладка и лъскава и оформя твърди върхове. Поставете сместа в пош с кръгъл накрайник.
Поставете на дъното на тарталетите кайсиев конфитюр, шприцовайте ванилов крем, най-отгоре шприцовайте белтъчна глазура все еднно оформяте пчелно кошерче.
Включете горелката за крем брюле и леко запечете белтъчната глазура.
Поставете на дъното на тарталетите ванилов крем. Върху него разпределете около 1 с.л. конфитюр и над него шприцовайте белтъчна глазура със същия кръгъл накрайник или с по-малък.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене