“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Празнична белтъчено-шоколадова торта

Лешници, сметана, канела и шоколад

about 16 порции (/дози)

60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Празнична белтъчено-шоколадова торта

Белтъчена смес:

8 бр. белтъка
3 г сол (щипка)
375 г захар
50 г пшеничено брашно
150 г лешници смлени
1 ч.л. канела на прах

Пълнеж:

600 г сметана (студена сладкарска )
2 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1 ч.л. канела на прах

Допълнително:

300 г кувертюр тъмен
25 г кувертюр бял
200 г сметана (студена сладкарска )
10 г пудра захар

preparation

Приготвяне

1

Предварителна подготовка

Изрежете 5 листа хартия запечене, върху всекиочертайте кръг с диаметър 28 см.

2

Белтъчна смес

Разбийте белтъците и солта с миксер на твърд сняг. Докато разбивате, постепенно добавяйте захарта. Продължете да разбивате, докато сместа започне да се втвърдява и захарта се разтвори. Смесете брашното, лешниците и канелата и ги разбъркайте към белтъчната смес с лъжица. 1/5 от тестото намажете върху първия от хартиените кръговете и печете 20 минути в средата на предварително загрята фурна на 170°С на горен и долен нагревател или на 150°С с горещ въздух.

След изпичане извадете блата с хартията за печене върху метална решетка и го оставете да се охлади.

По същия начин подгответе и изпечете останалите четири блата.

Начупете тъмния кувертюр и го разтопете на водна баня при слаба температура. Начупете белия кувертюр на парчета, ги напълнете в торбичка за замразяване. Разтопете го на водна баня. От тъмния ковертюр отделете 5 с.л. в торбичка за замразяване, затворете добре, отрежете едното ъгълче и нарисувайте 16 звезди (с диаметър 3-4 см) върху хартия за печене. С белия кувертюр напръскайте шоколадовите звезди и ги оставете да се втвърдят.

Внимателно отстранете хартията от блатовете. Намажете с тъмния кувертюрчетири от блатовете. Поставете един намазан блат върху тортена чиния.

3

Пълнеж

Разбийтесметаната с ванилената захар и канела на твърд сняг. С ¼ от нея намажете най-долния блат върху тортената чиния. По същия начин поставете и мажете останалите блатове. Накрая поставете ненамазания блат най-отгоре. Оставете тортата в хладилник заоколо 2 часа.

4

Украса

Разделете тортата на 16 парчета. Разбийте сметаната със пудрата захар и я напълнете в шприцс накрайник звезда и шприцнете 16 розички. Върху всяка поставете шоколадова звезда и поръсете с пудра захар.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация