Разбийте белтъците със солта на сняг с миксер. Постепенно добавяйте захарта и разбивайте 4-5 минути с миксер. Добавете лешниците и захарта с канела. Разстелете половината от сместа върху предварително застлана с хартия за печене форма за печене с ринг и изпечете блата в средата в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух около 18 - 20 мин.
Издърпайте изпеченият блат върху метална скара и оставете да се охлади. След това извадете блата с хартията за печене. Повторете печенето с втората половина на блата.
Отцедете добре черешите. Отделете 150 г от течността. С дървена лъжица разбъркайте 3 ч.л. густин с течността. Добавете към сместа останалата течност, захар, захар с канела, бурбонска ванилова захар и сложете на котлона до кипване. Добавете постепенно остатъка от густина и разбъркайте. Добавете отцедените череши и оставете сместа да се охлади.
Разтопете кувертюра на водна баня. С 3 с.л. покрийте първият блат на тортата. Сложете ринга на тортата и намажете черешов пълнеж. Разбийте сметаната на сняг. Добавяйте постепенно кувертюра докато не получите мус. Намажете тортата с половината мус. Сложете отгоре вторият блат. Добавете останалия мус и оставете тортата за 2 ч в хладилник.
Отстранете ринга на тортата. Поръсете цялата торта с какао. Декорирайте по ваше желание.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене