“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Постни содени гевречета

Хлебчета за коледните пости

about 10 хляб (/пита)

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Постни содени гевречета

Тесто със суха мая за печене:

375 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
1 ч.л. захар
250 мл вода хладка
1 ч.л. сол

Соден разтвор:

1 л. вода
40 г сода бикарбонат Dr.Oetker

За поръсване:

1 с.л. макови семена
1 ч.л. сол (едра морска)
1 ч.л. ким

preparation

Приготвяне

1

Tесто с мая

Пресейте брашното и разбъркайте маята. Добавете останалите продукти. Омесете всичко с миксер и куки за тесто за кратко на ниска степен, след това на висока степен за около 5 мин. до получаването на гладко тесто. Може да омесите и тестото с набрашнени ръце в купата или върху набрашнена повърхност, за да стане още по-пухкаво. Покрийте купата и я оставете на топло, докато тестото видимо удвои обема си.

Омесете още веднъж за кратко втасалото тесто върху набрашнена повърхност, разделете тестото на десет еднакви топки и от всяка оформете гевречета, франзелки и хлебчета.

За да приготвите гевречета, оформете от една топка руло с дължина 55 см и увийте като геврече и притиснете добре крайщата му в тестото. За франзелки и хлебчета от топките тесто оформете рула с дължина 20 см рула и прилепете краищата им на обръч. Останалите топки оформете на овални хлебчета.

Оставете хлебчетата да втасат отново.

2

Соден разтвор

Поставете водата да заври. Свалете тенджерата от огъня, добавете внимателно содата, тъй като содата се разпенва. Разбъркайте добре.

С помощта на голяма решетъчна лъжица потопете гевречетата, франзелки и хлебчета. Изцедете ги добре и ги подредете в предварително застлана с хартия за печене тава. Поръсете с малко сол, ким или маково семе.

Печете в средата на предварително загрята фурна на 200°C на горен и долен нагревател или на 180°C на горещ въздух за около 18 мин.

След изпичане извадете хлебчетата с хартията върху метална решетка да се охладят.

Dr.Oetker.Products.Used

click.on.product.for.details