за рецептата Постни содени гевречета
375 г | пшенично брашно |
1 пак. | суха мая Dr.Oetker |
1 ч.л. | захар |
250 мл | вода хладка |
1 ч.л. | сол |
1 л | вода |
40 г | сода бикарбонат Dr.Oetker |
1 с.л. | макови семена |
1 ч.л. | сол (едра морска) |
1 ч.л. | ким |
Пресейте брашното и разбъркайте маята. Добавете останалите продукти. Омесете всичко с миксер и куки за тесто за кратко на ниска степен, след това на висока степен за около 5 мин. до получаването на гладко тесто. Може да омесите и тестото с набрашнени ръце в купата или върху набрашнена повърхност, за да стане още по-пухкаво. Покрийте купата и я оставете на топло, докато тестото видимо удвои обема си.
Омесете още веднъж за кратко втасалото тесто върху набрашнена повърхност, разделете тестото на десет еднакви топки и от всяка оформете гевречета, франзелки и хлебчета.
За да приготвите гевречета, оформете от една топка руло с дължина 55 см и увийте като геврече и притиснете добре крайщата му в тестото. За франзелки и хлебчета от топките тесто оформете рула с дължина 20 см рула и прилепете краищата им на обръч. Останалите топки оформете на овални хлебчета.
Оставете хлебчетата да втасат отново.
Поставете водата да заври. Свалете тенджерата от огъня, добавете внимателно содата, тъй като содата се разпенва. Разбъркайте добре.
С помощта на голяма решетъчна лъжица потопете гевречетата, франзелки и хлебчета. Изцедете ги добре и ги подредете в предварително застлана с хартия за печене тава. Поръсете с малко сол, ким или маково семе.
Печете в средата на предварително загрята фурна на 200°C на горен и долен нагревател или на 180°C на горещ въздух за около 18 мин.
След изпичане извадете хлебчетата с хартията върху метална решетка да се охладят.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: