“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Пилешко филе с було от тиквички

Пилешко роле, увито в пресни тиквички

about 4 парчета (/парченца)

изисква малко опит 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата Пилешко филе с було от тиквички

Продукти:

около 900 г тиквички
около 560 г пилешко месо (4 филета от пилешки гърди) (4 филета от пилешки гърди)
150 г сметана (заквасена) (заквасена)
150 мл бульон (пилешки) (пилешки)
3 бр. лук (глави) (глави)
300 г чушки (жълти) (жълти)
½ бр. магданоз (връзка) (връзка)
1 с.л. зехтин
около 5 г мащерка (4 клонки) (4 клонки)
½ бр. лимони (настъргана кора) (настъргана кора)
1 ч.л. индийско орехче (прясно настъргано) (прясно настъргано)
около 3 г черен пипер (щипка) (щипка)
около 3 г сол (щипка) (щипка)
около 3 г захар (щипка) (щипка)

Приготвяне

Приготвяне

1

Приготвяне

Измийте тиквичките, разрежете ги на две по дължина и с помощта на белачка за картофи или тънък нож отрежете 20 ленти. Посолете ги, оставете ги да попият около 10 мин., след това подсушете с домакинска хартия. Останалите тиквички нарежете на жулиенчета/малки лентички за гарнитура.

Измийте пилешкото филе под студена течаща вода, подсушете, овкусете със сол и черен пипер. Върху всяко филе наредете 4-5 ленти от тиквички, като ги застъпвате като керемидки, намажете тънък слой сметана и поръсете с листенца мащерка. Завийте месото в стегното руло от тиквички и поставете със завитата част надолу върху намаслена тава. Печете в предварително загрята фурна на горен и долен нагревател около 200°С, на горещ въздух около 180°С за 30 мин., като след първите 15 мин. поливайте равномерно с половината от пилешкия бульон.

Обелете и нарежете лука на филийки, а почистените чушки на жулиенчета. Загрейте олио и за около 2 мин. запържете лука, чушките и тиквичките, колкото да останат хрупкави. Овкусете получената гарнитура със сол, черен пипер и захар.

Извадете от фурната, увийте филетата в алуминиево фолио и ги оставете на топло. Загрейте соса, останал в тавата, заедно с другата половина пилешки бульон и сметаната в тенджера и оставете да поври на силен огън. Овкусете с лимонена кора, сол, пипер и индийско орехче. Най-накрая добавете нарязания на ситно магданоз. Сервирайте пилешките филета със сос и запържените зеленчуци.