“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Пикантни козуначени охлювчета

Козуначени охлювчета с червено песто и подправки

about 16 парчета (/парченца)

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Пикантни козуначени охлювчета

Тесто със суха мая за печене:

400 г брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
200 мл вода
75 мл зехтин
2 ч.л. сол
3 г пипер
2 с.л. песто (червено)

Пълнеж:

150 г заквасена сметана
2 с.л. подправки (смес от сух босилек, мащерка, розмарин, риган и майорана)
3 г сол
3 г пипер
100 г сирене Гауда (настъргано)

Допълнително:

1 с.л. брашно

preparation

Приготвяне

1

Тесто със суха мая

Продуктите трябва да бъдат със стайна температура. Пресейте брашното, разбъркайте сухата мая в него и добавете останалите продукти без пестото. Разбъркайте всичко с миксер (с куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста кърпа и го оставете на топло да втасва, докато видимо увеличи обема си.

Върху леко набрашнена повърхност разделете тестото на две и разточете едната половина на правоъгълна кора (с размери 50х25 см).

2

Пълнеж

Смесете половината от заквасената сметана с подправките и намажете разточената кора. Навийте на руло откъм дългата страна и го нарежете на 16 филийки.

Омесете червеното песто с 1 с.л. брашно във втората половина от тестото. Върху леко набрашнена повърхност го разточете на правоъгълна кора (с размери 50х25 см). Намажете останалата заквасена сметана върху тестото и поръсете с гауда. Навийте на руло откъм дългата страна и го нарежете на 16 филийки.

Наредете филийките в предварително мазанена тава като редувате. Покрийте с навлажена кърпа и оставете на топло място отново да втасат, докато увеличат обема си.

Печете около 45 мин. в долната половина на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух.

След изпичане извадете цялата питка върху метална скара и оставете да се охлади или я сервирайте топла.

3

Червено песто

2 домата от консерва, обелени и почистени от семките 50 г сушени домати ¼ чаша зехтин 25 г кедрови ядки или кашу 25 г бадеми 75 г пармезан 200 мл зехтин 1 червена чушка

Ядките се запичат в сух тиган без мазнина, доматите и чушката се нарязват на парчета. Всичко се пюрира, като зехтина се налива на тънка струя.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация