Flag

Палачинкова торта с Крем Оле Банан

8 парчета (/парченца)
Леснa
40
Рецепта от блог Вкусното ми Хоби със Страст и Любов
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За плачинките
450 млпрясно мляко
300 млвода
330 гбрашно
4 бр.яйца
80 гкраве масло
30 гзахар
1 щипкасол
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
За крема
1 пак.Крем Оле Банан с шоколад
400 млпрясно мляко
1 бр.банани
100 гкокосови стърготини
100 млДулсе де лече
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Picture - Крем Оле Банан с шоколад
1

Приготвяне на плачинките

Продуктите за палачинките трябва да бъдат със стайна температура.


В голяма купа смесете всички продукти и разбийте с миксер, докато получите гладко тесто. Ако ви се стори гъсто, добавете още малко мляко или още брашно, ако е прекалено рядко.
Поставете тиган за палачинки с диаметър 20-22 сантиметра да загрява на средна топлина на котлона. Много е важно температурата на котлона да бъде нито много силна, нито прекалено слаба.
Изпържете палачинките и от двете страни до златисто. Оставете ги да изстинат напълно преди да подредите тортата.

2

Приготвяне на пълнежа

Пригответе Крем Оле според указанията на опаковката с 400 мл прясно мляко. 


Нарежете банана на филийки. В среден тиган загрейте каремеленото мляко Дулче де лече и прибавете банана. Гответе за 2 минути, докато банана омекне, но внимавайте да се смачкат парчетата.

3

Сглобяване на тортата

Сглобете тортата директно в чинията за сервиране, като за по добър резултат използвайте ринг за оформяне на торти. 


Поставете първата палачинка, намажете по цялата повърхност тънък слой от Крем Оле банан и шоколад. Поставете втора палачинка и отново крем. На третата палачинка освен Крем Оле, гарнирайте и с две три лъжици от банана с Дулче де лече. Продължете по този начин до изчерпване на количеството палачинки, като завършите с крем. Приберете тортата в хладилника за минимум 6 часа.


След като тортата е стегнала, премахнете ринга и украсете с навсякъде със запечения кокос.  Декорирайте с бита сметана и физалис.