“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Опияняващ ягодов конфитюр

Ягодов вкус с нотка на сладко вино Розе

about 5 буркана ((200 мл))

Easy 20 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Опияняващ ягодов конфитюр

Продукти:

600 г ягоди
200 мл вино сладко розе
500 г захар
1 пак. лимонена киселина Dr.Oetker
1 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Измийте и почистете ягодите. Нарежете ги на малки парченца и претеглете 650 г. Поставете в подходящ съд за варене и полейте с 200 мл сладко вино розе. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги добавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура при непрекъснато разбъркване. След като заври, прибавете останалата захар и лимонената киселина разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната. Свалете конфитюра от котлона и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин.