Flag

Опияняващ ягодов конфитюр

about 5 буркана ((200 мл))
Леснa
20
Ягодов вкус с нотка на сладко вино Розе
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Може да приготвите конфитюра със замразени ягоди.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
600 гягоди
200 млвино сладко розе
500 гзахар
1 пак.лимонена киселина Dr.Oetker
1 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
Picture - лимонена киселина Dr.Oetker
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1

Приготвяне

Измийте и почистете ягодите. Нарежете ги на малки парченца и претеглете 650 г. Поставете в подходящ съд за варене и полейте с 200 мл сладко вино розе. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги добавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура при непрекъснато разбъркване. След като заври, прибавете останалата захар и лимонената киселина разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната. Свалете конфитюра от котлона и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин.

Съвет за рецептата

  • Може да приготвите конфитюра със замразени ягоди.