“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Охлюви със сирене

Рецепта от блог Angellove`s Cooking

10 парчета (/парченца)

Medium 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Охлюви със сирене

Продукти:

320 г брашно
2 с.л. захар
2 пак. бакпулвер Dr.Oetker
1 ч.л. сол
40 г масло студено
150 мл прясно мляко

За плънката:

60 г масло разтопено
200 г сирене натрошено

preparation

Приготвяне

1

Загрейте предварително фурната на 200 °С или 180 °С с вентилатор.
Застелете дъното на подходяща тава с хартия за печене.

2

 В голяма купа смесете заедно брашното, захарта, бакпулвера и солта.
Добавете маслото и претрийте бързо с ръце до едри трохи.
Добавете млякото и замесете меко тесто.
Разточете върху леко набрашнена повърхност правоъгълна кора с дебелина около ½ см.
Намажете с ¾ от разтопеното масло и поръсете равномерно натрошеното сирене.
Навийте на стегнато руло, с остър нож нарежете на 9-12 рулца и подредете в покритата с хартия за печене тава.

3

Намажете с останалото масло и печете за 20-25 минути на 200С или 180 °С с вентилатор.

4

Поднесете топли с прясно или кисело мляко.