“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Малинов конфитюр с мента

Аристократичен малинов конфитюр с портвайн и свежа мента.

about 6 буркана ((200 мл))

Easy 20 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Малинов конфитюр с мента

Продукти:

1000 г малини
100 мл вино (Портвайн)
1 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
500 г захар
about 3 с.л. мента (ситно нарязана)

preparation

Приготвяне

1

Подготовка

Почистете, измийте и отцедете добре малините. Претеглете 1000 г. 

2

Приготвяне

Смесете малините и портвайна в подходящ съд за варене. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги добавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура при непрекъснато разбъркване. 



След като заври, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната. Накрая добавете листенцата мента.

3

Свалете конфитюра от котлона и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, ги обърнете с капачката надолу. Оставете ги така за 5 мин. Съхранявайте на тъмно и хладно място.


Внимание: Добавянето на мента намалява трайността на конфитюра. 

1 Portion = 25 g