за рецептата Лесен сладкиш с праскови
200 г | бисквити (маслени) |
80 г | краве масло (разтопено) |
500 г | праскови (4-5 средно големи плода, нарязани на кубчета) |
400 мл | вода |
100 г | захар |
2 ч.л. | Екстракт Бурбонска ванилия 30 ml |
1 пак. | желатин Dr.Oetker |
30 мл | вода (студена) |
1 пак. | Специален пудинг за чийзкейк с бял шоколад |
500 мл | прясно мляко |
100 г | захар |
250 г | маскарпоне |
0,5 ч.л. | Екстракт Бурбонска ванилия 30 ml |
5 - 6 бр. | бисквити (маслени) |
30 г | орехи (леко запечени, може и други ядки по избор) |
В блендер или кухненски робот смиламе бисквитите до ситни трохи. Добавяме разтопеното масло и смесваме за кратко. Изсипваме в правоъгълна форма за печене с размер 30х20 см и притискаме с лъжица или дъното на чаша, докато оформим равномерен блат. Оставяме в хладилника да стегне.
Накисваме желатина в студената вода за 5-10 минути. В средно голям съд за варене кипваме 400 мл вода и захарта, като бъркаме непрекъснато, докато захарта се разтопи. Отстраняваме от котлона и след около минута добавяме накиснатия желатин и разбъркваме, докато се разтвори напълно.
Добавяме нарязаните на кубчета праскови и ванилията, разбъркваме и охлаждаме на ледена баня. Изсипваме върху основата и оставяме в хладилника за поне 4 часа да се желира.
В средно голям съд за варене смесваме съдържанието на пакетчето пудинг и 80 г от захарта, добавяме постепенно млякото и разбъркваме добре. Оставяме да заври, намаляваме температурата на котлона и варим 3 минути при непрекъснато бъркане. Отстраняваме готовия крем от котлона и оставяме да се охлади леко, като разбъркваме от време на време.
Разбиваме за кратко маскарпонето с миксер на ниска скорост с останалите 20 г захар и ванилията. Добавяме постепенно охладения пудинг, като не преставаме да разбиваме с миксера на ниска скорост. Разпределяме равномерно върху желираните праскови, заравняваме и оставяме да се охлади за поне 2 часа в хладилника.
Преди да поднесем, поръсваме готовия сладкиш със смлените бисквити и ядки и нарязваме на 12 парчета.
Последвайте Мина Ангелова от кулинарния блог Angellove's Cooking за още интересни рецепти.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: