“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Козунак със сметана

Пухкав козунак със сушени плодове и ядки

about 10 парчета (/парченца)

80 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Козунак със сметана

Тесто:

250 мл сметана (течна)
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
500 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
125 г захар
1 ампула есенция лимон Dr.Oetker
1 ампула есенция ром Dr.Oetker
3 бр. яйца
1 бр. жълтъци
about 3 г сол (щипка)
200 г сушени плодове /ядки

За намазване:

1 бр. жълтъци
1 с.л. прясно мляко

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Затоплете сметаната в малък съд, но без да завира. Смесете брашното с маята в купа и добавете затоплената сметана и останалите продукти. Разбъркайте сместа с миксер (куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин. до получаването на гладко тесто.

Покрийте го с чиста влажна кърпа и го оставете на топло, за да втаса, докато видимо увеличи обема си.

Поръсете тестото с брашно и размесете върху леко набрашнена повърхност, като добавите сушените плодове (стафиди, кайсии) и/или ядки (орехи, лешници) в тестото. Оформете 4 рула около 30 см и ги сплетете, като притиснете добре краищата на плитката.

Поставете козунака в застлана с хартия за печене тава, намажете го с разбитите жълтък и прясно мляко и го оставете отново на топло, докато втаса още веднъж. Печете го в средата на предварително загрята фурна около 30 минути на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация