“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Коледни полумесеци с ром и стафиди

Ароматни сладки със стафиди за сладки моменти в празничния ден

about 90 сладки (/бисквитки)

60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Коледни полумесеци с ром и стафиди

Тесто:

300 г пшеничено брашно
0,5 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
125 г захар
1 бр. портокали (настъргана кора)
150 г масло
1 бр. яйца
125 г стафиди

Глазура:

100 г пудра захар
2 с.л. ром или вода

preparation

Приготвяне

1

Тесто

Накиснете стафидите в рома. Пресейте брашното и бакпулвера в купа, добавете останалите продукти без стафидите и разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, след това на висока до получаването на гладко тесто. Омесете стафидите внимателно в тестото. Разделете тестото на две. Всяка половина оформете на руло с дължина 45 см. От тях с остър нож нарежете филийки с дебелина 1 см, усучете ги във формата на полумесец и ги наредете върху хартия за печене.

Печете 12 мин в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух. След изпичане извадете полумесеците с хартията върху метална решетка да се охладят.

2

Глазура

Разбъркайте пудрата захар в рома до получаването на хомогенна паста. С получената глазура украсете сладките.

Dr.Oetker.Products.Used

click.on.product.for.details